Claudia's schisiscrisisrecepten 4 - Wij hebben een schisis
584
post-template-default,single,single-post,postid-584,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Claudia’s schisiscrisisrecepten 4

Deze week in Claudia’s schisiscrisisrecepten: Aardappelsoep!


Ingrediënten voor 4 personen.

1 kg aardappelen, 2 preien, 1 winterwortel, 1 grote ui, 50 gram boter, 1 tl kerriepoeder, 1/2 liter groentenbouillon, 3 etl gehakte kruiden (salie, peterselie, kervel, selderij), peper, zout, 1 dl slagroom, 200 gram magere spekblokjes.

Voorbereiding

Snipper de ui, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, maak de prei schoon en snijd ze in ringen, schrap de winterwortel en snijd hem in blokjes.

Bereidingswijze
Verhit de boter en fruit hierin de ui, winterwortel en prei. Voeg kerriepoeder toe en schep regelmatig om. Doe er 3 dl bouillon bij en de aardappelblokjes. Laat het geheel in 15 minuten gaar worden. Bak intussen de spekblokjes uit. Pureer de soep met de staafmixer en doe de rest van de bouillon erbij. Verdun eventueel verder met wat water. Voeg de spekblokjes en de tuinkruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel goed door. Direct serveren.

Serveertips

Serveer met stokbrood en een droge witte wijn of voor de liefhebbers een droge sherry.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.