Claudia’s schisis-crisisrecepten

Vanaf vandaag introduceren we een nieuw fenomeen! Ik ga 2 maanden lang op woensdag een recept van vloeibaar eten posten wat je kan eten na een operatie. Denk bijvoorbeeld aan een kaakoperatie.
Ik ben op dit idee gekomen omdat ik vaak berichten zie langskomen van mensen die vragen of er nog ideeën zijn voor vloeibare gerechten.

Ik hoop dat dit veel volgers zal helpen en als er vragen zijn beantwoord ik ze graag.
Deze woensdag heb ik het recept van een stamppot met spinazie voor jullie!

Dus tot volgende week bij Claudia’s schisis-crisisrecepten

Stamppot met spinazie en wilde zalm

Ingrediënten
800 g. aardappels geschild (binten)
Boter, klontje
100 g. Ontbijtspek in plakken
2 eieren
500 g. verse spinazie
1 blik John West Rode Zalm uitgelekt
Nootmuskaat
Peper & Zout

Bereidingswijze
1: Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht)
Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
2: Leg de plakken ontbijtspek op een ovenschaal en dek ze af met bakpapier.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven om de plakken krokant te laten worden.
3: Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eitjes goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen.
4: Giet de aardappels af, laat ze op laag vermogen droog stomen en stamp ze.
Snijd de (gewassen)spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels.
5: Serveer de zalm rondom de stamppot over meng er doorheen.
6: Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout en peper en een klontje boter.
7: Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.

    • Wat leuk! 😊 ook vegatarische gerechten?
      Succes! 👍

    • Ooh zalig, ik zelf ben gek op puree met fishsticks, gemixt mmmmm delicatesse 👌🏽

Laat een reactie achter