Op elke pot past een deksel, deel 2

Vorige week is Ruben aan het woord geweest. Deze week zal ik, Anthea, het meisje waar hij over praatte in zijn blog, wat schrijven over hoe ik het heb ervaren.

Onze relatie
Het elkaar voor het eerst zien was ergens wel raar. Ik keek voor het eerst de jonge man aan, waar ik al maanden lang, iedere dag, uren mee praatte. Maar dat rare gevoel trok al gauw weg!
Hij had verteld dat hij een vrij rustig, introvert persoon was, maar na de eerste 5 minuten kwamen de praatjes gelukkig al wel op gang! Wat mij meteen opviel, is dat hij face to face een stuk socialer was, dan waar hij zichzelf voor de ontmoeting waardering voor gaf. Waarschijnlijk onder het mom van: ‘Dan valt het in ieder geval mee’.

Het klikte erg goed eigenlijk van begin af aan, hij heeft een prachtig koppie en de eerste keer dat ik hem zag was ik meteen al helemaal weg van zijn mooie bruine ogen. Ik was verliefd. Maar ik wilde hem eerst nog wat beter leren kennen voor ik kon weten of dit iets kon worden.
Daarnaast was het zo dat op het moment dat we elkaar voor het eerst zagen, het uit gaan met mijn vorige vriend nog erg vers was voor mij. Dat was niet zo gek, aangezien we bijna twee jaar samen waren geweest. Het mocht dan wel al een maand of 5 geleden zijn, maar ik had nog even geen behoefte aan een nieuwe relatie. Eerst moest de oude, altijd vrolijke Anthea weer terug komen, want die was ik onderweg ergens verloren.
Ondanks dat ik Ruben erg leuk vond, waren dat redenen voor mij om een “lange aanloop” te nemen en niet meteen ergens in te springen. Ik ben erg open geweest tegen Ruben over hoe ik er in stond, hij heel open tegen mij over hoe hij er in stond en zo hebben we samen iets heel sterks kunnen opbouwen! Ik was ontzettend gek op hem en dacht er geen seconde over om hem te laten lopen, maar juist omdat ik zo gek op hem was, wilde ik geen valse start maken.

Daarnaast wilde ik Ruben eerst zó goed leren kennen, dat ik zeker wist dat ik hem niet alleen nu, maar nog héél lang leuk zou gaan vinden. Als eerste vriendinnetje van iemand kun je namelijk iemands geloof in de liefde maken of breken. Ik wilde dit goed aanpakken!

29 januari was het dan zo ver, we hadden officieel een relatie! Ruben had eerst graag op een grootste manier willen vragen of ik zijn vriendinnetje zou willen worden, maar uiteindelijk kwam de vraag nadat we tot diep in de nacht in mijn eenpersoonsbedje naast elkaar hadden liggen kletsen. (Ja, écht alleen kletsen. Haha!) Ik had geen beter moment kunnen bedenken! Het was misschien niet groots als in de zin van met vuurwerk of na een fancy dinertje, maar het was ons momentje.
Ik geloof dat wij elkaar nog lang gelukkig zullen gaan maken omdat we elkaar accepteren, uitgesproken liefhebben, we helemaal open zijn tegen elkaar en begrip hebben voor wat de ander denkt of voelt. Allebei zijn we geen types die makkelijk open zijn tegen anderen, maar doordat we steeds eerlijk, maar begripvol op elkaar reageerde, groeide dat vertrouwen in elkaar al snel.

Schisis
Zoals jullie weten hebben Ruben en ik allebei een schisis. Ik denk dat het beiden hebben van een schisis, geen bijzondere invloed heeft op onze relatie. Het enige wat het heeft voortgebracht, is dat we elkaar hebben ontmoet.
Ik voelde me al gauw op mijn gemak bij hem, ik heb me altijd begrepen gevoeld, maar dat voel ik omdat hij een fijne persoonlijkheid heeft. Niet door de gemeenschappelijke schisis.

Mensen hebben wel eens tegen me gezegd dat de schisis me niet minder mooi maakt. Dat het iets moois en interessants met mijn gezicht doet. Het is iets waardoor je naar iemand wil blijven kijken, in positieve zin. Dat heb ik nooit zo begrepen als ik mezelf in de spiegel aankeek, tot ik Ruben ontmoette en zijn gezicht zag. Nu begrijp ik was ze bedoeld hebben.

Liefde
Wat liefde betreft geloof ik ook dat op ieder potje, een dekseltje past.Zo hangt bij ons in huis de quote ‘Je grote liefde is niet iemand die aan al je eisen voldoet, maar voor wie je alle eisen laat varen.’ al jaren aan de muur. Ik zou zelf geen betere beschrijving van liefde kunnen geven. Je hoeft niet perfect te zijn om iemand te kunnen vinden die van je houdt.

Sharing is caring!

4 Reactie's
 • Avatar
  Kitty
  Geplaatst op 20:13h, 11 juni Beantwoorden

  Fantastisch Anthea! Nogmaals veel geluk samen!!

 • Avatar
  Bibi
  Geplaatst op 20:28h, 11 juni Beantwoorden

  Super mooi en gedetailleerd omschreven Anthea! Ik ben echt blij voor jullie❤️

 • Avatar
  Rob
  Geplaatst op 00:47h, 13 juni Beantwoorden

  Trots op mijn dochter!

 • Avatar
  Anja
  Geplaatst op 13:37h, 18 juni Beantwoorden

  Mooi en romantisch verhaal. Ben een beetje ouder dan jullie en heb ook een schisis. Ben nooit verliefd geweest op iemand met een schisis, maar heb ook mannelijke vrienden met een schisis. Ik kan tuurlijk alleen voor mij zelf spreken maar in mijn visie zijn de gevolgen van een schisis op vlak van relaties niet zo rooskleurig. Ik heb gelukkig een lieve man en twee dochters. Maar heb ik het wel als moeilijker ervaren mannen aan te trekken dan peers zonder schisis. En het blijft zo een beetje de indruk dat als er allebei partners een schisis hebben, ze misschien veilig willen spelen. Zo had ik ooit de ervaring opgedaan dat een man aan mij geïnteresseerd leek (hij had ook een geboorteafwijking, in vorm van een klompvoet) en ik vroeg hem of hij meer mogelijkheden bij mij zag omv mijn schisis en hij bevestigde mijn vermoeden. Uiteraard hebben we schisiseigenaars een andere kijk op iemand met schisis, maar de meesten (zonder schisis) laten zich wel ook al onbewust van schoonheidsidealen leiden. Onlangs schreef ik een bijdrage war ik o.m. de waarneming van assymmetrien thematiseerde: http://schisiservaringen.nl/onderzoek-gevolgen-schisis/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.