Hallo! 

Wat leuk dat je onze website hebt gevonden en je meer over ons wilt weten. Op deze pagina vertellen we je wat meer over de blog, het ontstaan van onze site en wat we ermee willen bereiken. 

 

Schisis

De ‘Wij hebben een schisis’ blog is een website waarop jongvolwassenen vertellen over het hebben van een schisis. Een schisis, ook wel hazenlip genoemd, is een aangeboren gezichtsafwijking waarbij er zich een spleet heeft gevormd in de bovenlip, kaak en/of gehemelte. Een schisis heeft veel verschillende vormen, bijvoorbeeld een enkele schisis, maar een dubbele schisis bestaat ook. Bij een dubbele schisis zijn twee spleten ontstaan.

Een schisis is meer dan alleen een afwijking aan het gezicht. Vaak hebben jongeren met een schisis bijvoorbeeld ook problemen met de spraak en/of gehoorproblemen. Bij een schisis hoort een heel traject van operaties en behandelingen om ervoor te zorgen dat iemand met een schisis hier zo goed mogelijk mee kan leven. Deze reeks ingrepen wordt gedaan door het zogeheten schisisteam. Dit is een team van specialisten die elk op hun eigen vakgebied een bijdrage leveren aan het ‘herstellen’ van een schisis. Denk hierbij aan een KNO-arts, een plastisch chirurg, logopedist en nog een aantal andere specialisten. 

Het behandelplan voor mensen met een schisis gaat met de tijd mee en ontwikkelt zich naar de laatste technieken. Er zijn meerdere schisisteams in Nederland. Het behandelplan kan per schisisteam verschillen.

 

De blog

De blog is in de zomer van 2016 ontstaan nadat Ruben het idee kreeg om ervaringen, die mensen opdoen door het hebben van een schisis te delen met de buitenwereld. Hij heeft dit idee geopperd in een Whatsapp-groep van jongeren met een schisis waarna Anne en Bibi zich bij hem hebben aangesloten. In 2020 heeft Rianne zich bij ons aangesloten.

 

De vaste schrijvers

Ruben (27 jaar), geboren met een volledige enkele schisis aan zijn linkerkant. 

Over Ruben

Anne (24 jaar), geboren met een volledige enkele schisis aan haar rechterkant. 

Over Anne

Bibi (23 jaar), geboren met een volledige enkele schisis aan haar linkerkant. 

Over Bibi

Rianne (29 jaar), geboren met een volledige enkele schisis aan haar linkerkant. 

Over Rianne

Ben je een jong volwassene, heb je zelf ook een schisis en voel je de behoefte om jouw verhaal ook te delen met onze bezoekers? Stuur ons dan eens een mail via hallo@wijhebbeneenschisis.nl of stuur een bericht via onze Facebookpagina Wij hebben een schisis!