‘Vloggen’ over jouw schisis

Je kan je verhaal op verschillende soorten manieren vertellen aan de wereld. Je kan er over schrijven, zoals we doen op deze blog, maar je ziet ook steeds meer dat jongeren hun verhaal vertellen door middel van een video.

Als je op YouTube het woord ‘schisis’ of ‘hazenlip’ invult krijg je vooral veel informatie filmpjes of video’s rondom het onderwerp schisis of hazenlip.Wanneer je echter het Engelse woord voor schisis invult, namelijk ‘Cleft lip’ en/of ‘palate’ krijg je gelijk een aantal filmpjes over (buitenlandse) jongeren of volwassenen die hun verhaal doen over hun schisis. Je moet wel Engels begrijpen wil je het kunnen volgen, maar als je dat kan, raden we je zeker aan om deze filmpjes te bekijken. Het zijn namelijk hele persoonlijke filmpjes waarin iemand uitlegt wat een schisis is en hoe hij/zij er mee omgaat. Het is vooral mooi om te zien (en niet lezen) hoe iemand zo zijn eigen verhaal durft verteld.
In Nederland is zijn al meerdere mensen heel beroemd geworden door te ‘vloggen’ (bloggen met video’s), bijvoorbeeld: Enzo Knol en Kwebbelkop (games). Maar ik heb de indruk dat praten over gevoeligere dingen als bijvoorbeeld een schisis nog niet heel populair is in Nederland.

Hoe sta jij daar tegenover? Zou jij het durven om je verhaal te vertellen in een camera en op Youtube te plaatsen? Laat het achter in de reacties!

Benieuwd naar filmpjes waarin jongeren vertellen over hun schisis? Klik dan op de onderstaande link waarmee je naar YouTube wordt doorverwezen:

Schisis verhalen (Engels)

Hier alvast een aantal voorbeelden die je kan bekijken:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook: