Fotomodel voor een dag

© 2020 Palmers.

In september kwam de Special Puur van het Vlaamse tijdschrift Goed Gevoel uit. Ik, Bibi, kreeg de bijzondere kans om in deze speciale uitgave te staan en hier mijn schisisverhaal te delen. Hiervoor heb ik telefonisch een interview gehad en ben ik voor een professionele fotoshoot afgereisd naar Antwerpen. Dit was voor mij een erg bijzondere ervaring. In het artikel van vandaag vertel ik hoe ik dit ervaren heb. Veel leesplezier!

Een hele tijd geleden kreeg ik een berichtje van een vriend van me. Hij vertelde dat de redacteurs van een Vlaams tijdschrift op zoek waren naar een vrouw met een schisis vanwege een stuk in hun blad over perfecte imperfecties. Dit leek me wel wat, dus heb ik het tijdschrift gecontacteerd. Enkele weken later had ik een interview met een medewerker van dit tijdschrift. We hadden het over mijn schisis en alles wat hierbij komt kijken. Ik vind het belangrijk om mijn verhaal te delen met de buitenwereld, omdat veel mensen niet weten wat er schuilgaat achter die wat plattere neus en andere lip van mij. Mensen hebben vaak wel van een schisis/hazenlip gehoord, maar hebben geen weet van het hele behandelplan dat bij een schisis hoort, wat natuurlijk ook heel logisch is. Ik vind het fijn dat ik op deze manier aan mensen kan ‘vertellen’ wat een schisis precies inhoudt. Misschien dat het een stukje onbegrip wegneemt.

Enkele weken na het interview ging ik samen met mijn vriend op weg naar Antwerpen voor de fotoshoot. Ik vond het best spannend, maar had er vooral veel zin in. In de studio werd ik eerst in make-up gezet en werd mijn haar gedaan. Het was heel bijzonder om zo professioneel opgemaakt te worden; ik voelde me echt in de watten gelegd. Vervolgens was het tijd voor de shoot zelf. Eigenlijk ging het maken van de foto’s erg soepel, ondanks het feit dat ik het normaal gesproken niet zo leuk vind om op de foto te gaan en me hier vaak ongemakkelijk bij voel. Ik herinner me nog goed de schoolfoto’s op de basisschool en middelbare school waar ik altijd met een ongemakkelijk lachje op stond. Verschrikkelijk vond ik het, misschien herkennen sommigen van jullie dit wel. Dit keer was dat ongemakkelijke gevoel er niet en dat zag ik terug op de foto’s. Het was gek om mezelf zo terug te zien. Op de foto’s zag ik een zelfverzekerd persoon. Mijn schisis is op de foto’s naar mijn mening redelijk goed te zien, maar in plaats van me hieraan te storen, vind ik het er eigenlijk mooi uitzien. Mijn schisis hoort bij mij.

Tenslotte kan ik zeggen dat het interview, de fotoshoot en het artikel in het tijdschrift onverwachts een boost zijn geweest voor mijn zelfvertrouwen. Het is ontzettend leuk om jezelf als ‘model’ terug te zien en door modelfoto’s te ervaren dat je imperfectie je uniek maakt. Natuurlijk is het niet zo dat zulke foto’s al mijn onzekerheden over mijn uiterlijk zullen wegnemen en twijfel ik soms of ik niet toch nog aan mijn neus geopereerd wil worden. Wel is het zo dat deze foto’s me een positiever zelfbeeld hebben gegeven. Normaal gesproken heb ik bijvoorbeeld liever niet dat mijn schisis zo duidelijk en dichtbij in beeld komt, omdat ik het niet het mooiste deel van mijn gezicht vind. Nu zie ik dat het juist heel mooi kan zijn om mijn imperfectie te tonen. Deze foto’s geven me een gevoel van dankbaarheid, omdat ik zie wat het resultaat is van een reeks operaties. Ik kan wel kijken naar alles wat tijdens operaties niet goed is gegaan, naar alles wat beter zou kunnen of naar wat een ander wel heeft wat ik niet heb, maar daar schiet ik momenteel niet zoveel mee op. Liever kijk ik naar wat ik wel heb. Door mezelf te vergelijken met mijn jongere ik in plaats van met een ander voel ik me dankbaar voor de groei die ik afgelopen jaren in mijn leven heb mogen doormaken. Vergelijk jezelf dus niet met een ander, want die ander zal je toch nooit worden. Kijk naar je jongere ik en wees trots op de persoon die je geworden bent. Jij mag er zijn, want …

je bent perfect vanwege je imperfecties.

Hieronder kan je de bladzijde uit de Special Puur Goed Gevoel zien. Helaas kan i.v.m. de scherpte de afbeelding niet vergroot worden. Per telefoon is de afbeelding beter te bekijken via dit artikel of onze Facebookpagina Wijhebbeneenschisis.

© 2020 Goed Gevoel.

Sharing is caring!

4 Reactie's
 • Marit
  Geplaatst op 10:29h, 01 november Beantwoorden

  Ohhh bibi die foto’s 😍. Maar je hebt ook zelf weer een mooi artikel getikt!!

 • Hilde
  Geplaatst op 10:42h, 01 november Beantwoorden

  Je schrijft en laat je zien door het pure diep in jou dat je doet stralen!

 • Jeanine
  Geplaatst op 11:49h, 01 november Beantwoorden

  Lieve Bibi,

  Als jouw moeder zijnde ben ik zo enorm trots op jou! Je bent een kanjer! Ik hou van je❤!

 • Lotte
  Geplaatst op 13:08h, 01 november Beantwoorden

  Super trots op mijn zusje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.