Kerst- & oudejaarsblog 2022

De feestdagen zijn weer aangebroken en dat betekent dat het jaar 2022 alweer bijna uitgezwaaid kan worden. Het was een goed jaar voor ons, bloggers van Wij hebben een schisis. We waren erg actief op onze site en organiseerden zelfs samen met Schisis Nederland de eerste editie van de Schisis Nederland Jongerendag! Traditiegetrouw blikken we in de blog van vandaag terug op het afgelopen jaar. Hoe hebben we dit jaar ervaren? Wat hebben we op ‘schisisvlak’ meegemaakt? En wat waren onze persoonlijke hoogtepunten van afgelopen jaar? Je leest het allemaal in de blog van vandaag!
Wij wensen al onze lezers hele fijne feestdagen en een gezond & gelukkig 2023! 

Rianne

Vorig jaar sloot ik mijn Oud en Nieuwjaarsblog af met dat ik voorzichtig verliefd was geworden. En dat ik dan ook hoopte dat we het in 2022 nog lang leuk en gezellig mochten hebben. Deze liefde hield helaas geen stand en eindigde begin januari alweer. Ook schreef ik dat ik er naar uit keek om 30 jaar te worden en hoopte ik mezelf als mens verder te ontwikkelen en te mogen blijven genieten van alle mooie en kleine dingen die er in het leven zijn.

Maar wat werd 2022 nou eigenlijk echt voor jaar? Ik neem jullie er bij deze in mee… Ik heb inderdaad genoten van mijn 30e verjaardag. Dit heb ik op de dag zelf met mijn (nieuwe)vriend, ouders en tante gezellig met een bakkie en zelfgemaakte appeltaart door mij en mijn vriend gevierd. Een week later heb ik ontzettend genoten van een heerlijk etentje bij een Italiaans restaurant samen met vriendinnen van de Salsa, familie en mijn (nieuwe)vriend.

Daarnaast heb ik mezelf inderdaad ook verder mogen ontwikkelen op heel veel verschillende vlakken. Zo mocht ik met Wij hebben een schisis en Schisis Nederland de Jongerendag organiseren. Wat was dat ontzettend gaaf! Het bracht zeker ook de mogelijke stress en twijfel met zich mee, want organiseren had ik nog nooit gedaan. Ik ontwikkelde mezelf dus in iets compleet nieuws.

In mijn werk betekende ontwikkeling juist weer iets anders. Uitgaan van mijn eigen kennis en kunde, niet telkens verder streven naar een hoger doel in functioneren, maar accepteren dat mijn basis voldoende en dus meer dan goed genoeg is

Ook ontwikkelde ik mezelf in de liefde. Ondanks dat begin januari de voorzichtige liefde geen stand hield, leerde ik later in het jaar de liefde opnieuw kennen. Mede verantwoordelijk voor dit liefdesgeluk is Anne, die mij tijdens 1 van onze bijeenkomsten voor de Schisis Nederland Jongerendag aanraadde om op HPPN (een dating app) te gaan. Na wat tegen sputteren, omdat ik echt niet de zoveelste dating app wilde gebruiken, besloot ik toch een poging te wagen. En wat HPPND, ik leerde de liefde opnieuw kennen. Ik werd deze keer opnieuw voorzichtig verliefd (lees op dit moment heel erg verliefd) en we hebben op dit moment een hele fijne relatie.

Met m’n vriend Pascal op de Martini toren in Groningen

Ik heb dan ook ontzettend genoten van 2022 met verschillende momenten. In de zomer ben ik voor het eerst meegegaan met een single weekend naar Ameland, wat echt een fantastische ervaring was (ondanks dat ik geen single meer was haha). Verder heb ik gezellige salsa feestjes gehad, ben ik begonnen met Kizomba lessen en had ik 2 leuke weekendjes weg naar Groningen en Leiden samen met mijn vriend.

Ik hoop dan ook dat 2023 net zo’n fijn jaar wordt als dat 2022 voor mij was. Ik kijk er enorm naar uit opnieuw met Wij hebben een schisis en Schisis Nederland de Jongerendag te organiseren en veel mooie blogs te schrijven. Ik hoop lieve lezers dat jullie ook een fijn jaar hebben gehad, en mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dat 2023 wel het jaar wordt waar jullie op voor hand op hopen.

Single weekend Ameland 2022

 

Anne

Net als vorig jaar stond ook 2022 voor mij in het teken veranderingen. Zo heb ik een mooie en grote stap gezet in mijn relatie. Ik heb afscheid genomen van mijn studentenhuis en ik ben gaan samenwonen met mijn vriend. Sinds februari wonen we in ons appartement, midden in het centrum van Tilburg. Ondanks ik het erg naar mijn zin had in het studentenhuis, merkte ik dat ik echt toe was aan mijn eigen plek. Tot nu toe bevalt het samenwonen super goed en we hebben het nog altijd erg gezellig.

Ook heb ik weer een mooie stap gemaakt op werkgebied. Sinds september heb ik namelijk weer een baan in het onderwijs. Ik werk hier voornamelijk als coach en daarnaast geef ik nog biologie aan 2 TTO-brugklassen. Ik ga met plezier naar mijn werk en ik heb het gevoel dat dit erg goed bij me past.

Op schisisgebied heb ik dit jaar ook niet stil gezeten. Samen met ons blog-team en Schisis Nederland hebben we namelijk de Schisis Nederland Jongerendag georganiseerd. Tijdens deze dag heb ik zelf ook wat eigen nummers mogen zingen die ik heb geschreven op basis van mijn eigen schisiservaringen. Dit was een dag vol liefde, verbinding en gezelligheid. We hebben allemaal erg genoten van de dag en het is dan ook zeker voor herhaling vatbaar. Verder zou ik het afgelopen jaar ook geopereerd worden aan mijn oor. Na veel nadenken, piekeren en erover te hebben gepraat, heb ik toch besloten om deze operatie uit te stellen en weer contact met het ziekenhuis op te nemen als ik hier echt klaar voor ben.

Tenslotte gaat het op dit moment erg goed met mij. Ik heb in 2022 echt gewerkt aan wat meer rust in mijn hoofd creëren met behulp van therapie. Ik ben erg trots dat ik deze stap heb ondernomen, want ik ben een stuk gelukkiger uit deze therapie gekomen. Natuurlijk valt er nog steeds veel te leren op het gebied van mentale gezondheid, dus ik wil me hier ook zeker in blijven ontwikkelen.

Ik wens jullie allemaal een gelukkig, liefdevol en positief 2023. Laten we er weer met zijn allen iets moois van maken dit jaar!

Mijn optreden op de Schisis Nederland Jongerendag

 

Bibi

Kerst en Oud & Nieuw staan voor de deur, tijd om te reflecteren op afgelopen jaar! In 2022 heb ik wat betreft mijn schisis weer een hoop meegemaakt. In februari kreeg ik mijn neuscorrectie, mijn allerlaatste schisisoperatie uit een reeks van 13 operaties. Wat ben ik blij dat ik heb besloten deze operatie te laten uitvoeren. Elke dag geniet ik volop van mijn mooie neus en van het zelfverzekerde gevoel dat ik, mede dankzij deze operatie, heb. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Verder stond 2022 volop in het teken van de Schisis Nederland Jongerendag. Altijd al wilde ik mensen met een schisis bijeenbrengen zodat ze omringd zouden zijn door mensen die hen écht begrijpen, die ook zoveel operaties, logopedielessen en orthodontieafspraken hebben meegemaakt, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe fijn en belangrijk dit is. Deze droom is dit jaar werkelijkheid geworden. Ik kijk met een heel warm gevoel terug op deze dag.

Op persoonlijk vlak heb ik dit jaar genoten van het feit dat ik meer sociale contacten had dan afgelopen jaren. Oude vriendschappen werden een nieuw leven ingeblazen, op de universiteit leerde ik leuke studiegenoten kennen en de vriendschappen die ik al had, zoals de vriendschap met mijn beste vriendin en collegablogger Anne, zijn naar mijn gevoel nóg sterker geworden. Met mijn familie en vriend heb ik genoten van tripjes naar de Ardennen, Zeeland en de Wadden, maar ook van de kleine dingen, zoals boswandelingen maken of samen een film kijken. Verder heb ik dit jaar meer gesport dan ooit tevoren, namelijk zo’n 3 tot 4 keer per week! Dat is heel wat voor mij, gezien ik eigenlijk allesbehalve sportief ben. Wekelijks neem ik in het sportcentrum deel aan de barbell workout – een soort fitnessles met gewichten – en volg ik bij de studentendansvereniging hiphop- en balletlessen. Ik kan hier mijn energie in kwijt en ben veel fitter dan voorheen.

Kortom, 2022 was voor mij een goed jaar. Ondanks mijn ambitieuze en perfectionistische karakter is het mij voor het eerst sinds jaren gelukt wat meer vrije tijd te pakken en meer leuke dingen te doen met vrienden en familie. Dat voelt goed en wil ik vasthouden in 2023. Ik hoop dat ook jullie, lieve lezers, een mooi jaar achter de rug hebben. Ik wens jullie fijne feestdagen toe en hoop dat jullie aankomende jaar in het teken van liefde, geluk en plezier zal staan. Tot volgend jaar!

Bibi en Anne op de Schisis Nederland Jongerendag 2022

 

Ruben

Grinnikend lees ik het oud- en nieuw stukje van vorig jaar terug, 2022 is namelijk iets anders verlopen dan dat ik me had voorgenomen. Waar ik nu lees dat ik mij graag sociaal weer op de kaart wilde zetten in Rotterdam is nu geresulteerd in een nieuwe vriendin en de (knus) ingerichte studio in Delfshaven heb ik inmiddels ingeruild voor een mooi appartement in Hillegersberg, een wijk in het noorden van Rotterdam. Ik kan dus wel zeggen dat 2022 zeker een geslaagd jaar is geweest!

Wat betreft de Wij hebben een schisis blog heb ik over het afgelopen jaar niet heel veel te melden. Helaas ben ik niet heel actief geweest in het schrijven van blogs en wil dan ook hier mijn medeschrijvers daarvoor mijn excuses aanbieden. In 2023 hoop ik weer meer motivatie te vinden om mij met de blog bezig te houden!  Daarnaast hebben we zoals je inmiddels hebt kunnen lezen de Schisis NL Jongerendag georganiseerd, wat voor ons als team een grote mijlpaal was aangezien we dit in samenwerking met Schisis Nederland tot een groot succes kunnen beschouwen. Ook al was de groep wat kleiner dan we hadden verwacht maakt dit weer dat het heel intiem was en dat mensen zich misschien wat sneller openstelden dan wanneer het een grotere groep was.

In 2023 ga ik mij dus wat meer proberen te focussen op de blog en er zitten nog wat andere gerelateerde projecten in mijn hoofd maar dat hou ik nog even voor mezelf…

Ook ik wens al onze lezers een fijne kerst en een gelukkig 2023!

Weer verhuizen!

Tour door Noord Frankrijk met Parijs als afsluiter

Sharing is caring!

2 Reactie's
  • Juri Poelen
    Geplaatst op 11:46h, 25 december Beantwoorden

    Weer een fantastische blog! Wat tof om te lezen dat 2022 voor jullie allemaal een goed jaar was. Zet het ook in het nieuwe jaar weer door! Iedereen een hele fijne kerst en een prachtig Nieuwjaar! Dat al jullie wensen voor het nieuwe jaar uit mogen komen!

  • Jeanine
    Geplaatst op 18:00h, 25 december Beantwoorden

    Mooie verhalen van mooie oprtimistische jonge mensen. Fijjne dagen en een heel goed 2023!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.