De Reünie

Op woensdag 16 oktober ben ik naar het mooie Lelystad gereisd om daar Jesse te ontmoeten. Jesse speelt de kleine Snelle in de videoclip van het lied de Reünie. Dit prachtige lied is geschreven door rapper Snelle. Ik was nieuwsgierig hoe Jesse het vond om samen met Snelle in deze clip te spelen, of hij wordt herkend op straat en ik had nog vele andere vragen.

Op 26 juni kwamen de bloggers van onze site in contact met het management van Snelle. Voor de videoclip was een jongen van 12 t/m 16 jaar nodig met blonde haren. Aangezien wij een groot bereik hebben, vroegen ze of wij iemand op het oog hadden. Ik ben meteen gaan bellen. Na een paar uur zoekwerk kwam ik uit bij Jesse Schenk. De zoon van Claudia Schenk, die ons volgt op onze site. Claudia reageerde op ons bericht en stuurde een foto van haar zoon. Toen ik de foto naar onze contactpersoon stuurde, was ze razend enthousiast. Ze ging het met de rapper overleggen. Daarna hebben we er niks meer gehoord dus ik nam aan dat Jesse in de clip zou spelen. Jesse Schenk is een jongen van 12 jaar en woont in Lelystad. Hij is regelmatig te vinden in Jumpsquare, waar hij graag trucjes doet op de trampoline. Ook gamen vindt hij erg leuk. We hebben Jesse van allerlei vragen gesteld omtrent de clip, pesten en zijn schisis.

 

Clipopname

Toen Claudia ons bericht op Facebook zag, vroeg ze aan Jesse of hij rapper Snelle kent. Jesse zei dat hij hem van de vlog van Enzo Knol kent en dat hij en zijn vriendjes regelmatig naar zijn muziek luisteren. Jesse leek het erg leuk om mee te doen, dus stuurde Claudia ons een berichtje terug.

“Op de set was alles goed geregeld. Er was eten genoeg, rapper Snelle was erg aardig en maakte vaak grapjes’’, vertelde Jesse. “Het acteren was soms wel lastig, het moest zo vaak opnieuw dat het soms wel erg laat werd. Om een klein stukje uit de clip te filmen waren we soms wel anderhalf uur bezig.” Claudia sloot aan; “De opnames duurden in totaal 3 dagen. De eerste en de laatste dag vielen reuze mee, maar de tweede dag zijn we van half 9 tot half 8 bezig geweest met het schieten van de clip.” Jesse mocht ook 2 vriendjes meenemen. Die mochten uiteindelijk figureren in de clip. Eén van zijn vrienden is zelfs uiteindelijk één van de pesters geworden (in de clip).

Natuurlijk waren er meer mensen op de set dan alleen Snelle en Jesse. “Het licht was erg belangrijk in de videoclip. Er waren daarom mensen die het licht regelden, er was een cameraploeg en een visagist”, vertelde Claudia. Jesse sloot aan; “De visagist moest mijn haar heel vaak opnieuw doen.”

De opnames hebben in totaal dus 3 dagen geduurd. De clip kwam uit op 19 juli 2019 en het was meteen een hit. Op dit moment is de video al 10.177.760 keer bekeken en nog steeds hoor ik het liedje regelmatig voorbijkomen op de radio.

 

Bekend

Ik was erg benieuwd of Jesse veel zou worden herkend op straat. De video is zo vaak bekeken dus ik achtte de kans erg groot. “Toen de clip net uit was, werd ik nog niet veel herkend. Pas na een tijdje begonnen schoolgenootjes en kinderen bij Jumpsquare mij te herkennen. Dan vragen ze of ik die jongen van de reünie ben”, vertelde Jesse. Bekend zijn is echter een groot woord volgens hem. Het is nou ook weer niet het geval dat mensen met hem op de foto willen. Rapper Snelle had wel een foto geplaatst op het sociale media platvorm Instagram. Hierdoor kreeg Jesse er honderden volgers bij.

Zijn familie en vrienden zijn natuurlijk razend enthousiast. Voor Jesse en zijn familie gelden allebei dat ze totaal niet hadden verwacht dat het lied zo’n hit zou worden. “Voordat we de videoclip opnamen, kregen we informatie toegestuurd over hoe de videoclip eruit zou komen te zien en welke boodschap men zou willen meegeven. Ik vond de boodschap erg mooi, maar dat het allemaal zo groot zou worden hadden we niet verwacht! De radio en Hart van Nederland wilde ook een interview. Dit hadden we natuurlijk nooit verwacht.”, vertelde Claudia. Ze vulde aan; “Hart van Nederland heeft ook een Facebookpagina. Onder het interview werden er allemaal reacties geplaatst. Het is zo raar als je die reacties leest en dan beseft dat het over mijn kind gaat. Gelukkig is er super positief gereageerd op de videoclip. Dat zal vast ook mede zijn dankzij de mooie boodschap.”

 

Pesten

Jesse vertelde dat hij weleens gepest is, vooral op de basisschool. Hij werd weleens uitgescholden. Ik vroeg hem wat hij deed als hij een nare opmerking kreeg. “Ik denk eerst bij mezelf ‘wat een stom mens’ en dan wil ik wel terug schelden, maar dat doe ik niet. Meestal negeer ik het gewoon en ren ik weg.” Claudia sloot aan; “Ik denk dat de pesters juist een reactie terug willen, dus je hebt ze eigenlijk meer als je gewoon wegloopt en niet op hen reageert.” Aan de andere kant vind Jesse wel dat er voordelen kunnen zitten aan het hebben van een schisis. “Anders had ik dit natuurlijk niet kunnen doen”, zei hij.

 

Schisis

Jesse is geboren met een enkelzijdige lip- en kaakspleet. Zijn ouders hadden van tevoren al op de 20 weken echo gezien dat hij een schisis had. Jesse is niet de enige in zijn familie met een schisis.

Jesse heeft al verschillende operaties achter de rug. De eerste operatie was bij de drie maanden, de lipsluiting. De eerste operatie die Jesse bewust meemaakte, was de kaakoperatie. Hierbij werd er een bot uit zijn kin gehaald en in zijn kaak gezet. Dit is meestal de operatie die schisiskinderen als eerst bewust meemaken. Jesse vertelde dat dit erg heftig was, hij moest veel overgeven en had veel pijn. Ook had hij voor de operatie zijn hielbot gebroken, dus hij zat al in een rolstoel. Veel mensen in het ziekenhuis vroegen ook aan hem of hij aan zijn voet werd geopereerd.

 

 

Ik ben dus samen met Evy, een vriendin van mij, naar Lelystad gereisd om Jesse te ontmoeten. Ik heb daar een heel fijn gesprek gehad met Jesse en zijn moeder. Jesse komt over als een positieve en  aardige jongen. Ik wil Claudia en Jesse hartelijk danken dat we dit interview mochten afnemen. 

Ook staat er op deze site een blog die ik heb geschreven over mijn pestverleden. Ik kon me daarom ook erg vinden in het lied van Snelle. De clip staat hieronder weergegeven, dus ik zou hem zeker even kijken!

 

 

Afbeeldingsresultaat voor de reunie snelle

 

 

3 Reacties

 1. Marit

  Toppers! X

  Antwoord
 2. TRUUS DINGEMANSE

  Top clip met inhoud.

  Antwoord
 3. Jeanine Boonstra

  Wat leuk om te lezen Anne! En erg leuk voor Jesse om dit mee te kunnen maken. Aangrijpend issue…mooie clip!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook: