Schisis Nederland Jongerendag 2023 

 

Het is weer zover: ook dit jaar is er weer een Schisis Nederland jongerendag georganiseerd voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar, geboren met een schisis. Deze speciale jongerendag wordt, na een succesvolle eerste editie, voor de 2e keer op rij georganiseerd. Opnieuw zal dit een samenwerking zijn tussen Schisis Nederland en de schrijvers van de blog Wij hebben een schisis. 

 

De dag zal plaatsvinden op zaterdag 11 November 2023 in basisschool de Toonladder- zuilenstein, Lohengrinhof 11-13, 3438 RA Nieuwegein.  

Het programma duurt van 10.00 tot ongeveer 16.00 uur en zal vooral in het teken staan van elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en wie weet nieuwe vriendschappen sluiten. Daarnaast is er voor het ochtendprogramma een leuke activiteit georganiseerd en gastspreker uitgenodigd. 

Na de lunch staan er ook weer leuke activiteiten en gastsprekers klaar waaruit je de keuze hebt. Mochten beide gastsprekers je nou niet geheel aanspreken, is er de mogelijkheid gezellig een gezelschapsspel te spelen met elkaar.  

 

Kortom, het belooft een dag boordevol leuke activiteiten te worden die je zeker niet wil missen! Ben jij benieuwd naar het gehele programma en wil je je alvast officieel inschrijven? Lees dan gauw verder!

flyer01

 

Programma: 

10.00 uur: Ontvangst met koffie en thee 

10.15 uur: Welkom  

Opening door de vrijwilligers van Wijhebbeneenschisis.nl en het bestuur van Schisis Nederland. 

10.45 uur: Speeddate  

Een korte kennismaking met de andere deelnemers in duo’s waarin je elkaar kort leert kennen en dus door wisselt naar je volgende gesprekspartner  

11.15 uur: Korte cabaretvoorstelling  

Film – en theatermaker Bart Melief geeft een cabaretvoorstelling over leven met een schisis en pesten. 

12.00 uur: Lunch 

13.00 uur: Over de streep  

Op een interactieve manier kennis en ervaringen uitwisselen over schisis aan de hand van stellingen. Welbekend van het programma ‘Over de streep’, alleen dan in schisisstijl.  

13.30 uur: Keuze uit 2 voordrachten of gezelschapsspellen spelen in de aula. 

Angelle Chang,

voormalig model en fashiondesigner Angelle Chang, voel je voor even een topmodel met schisis.  

Dr. Godelieve Damen,

KNO-arts in het Radboud UMC Nijmegen vertelt alles over de neuscorrectie. 

gezelschapsspellen spelen,

geen interesse voor een gastspreker, of zit er niks voor je bij? speel een gezelschapsspel in de aula.  

14.15 uur: Tijd voor muziek 

Een mooi en muzikaal optreden van Anne van de Ven  

14.50 uur: Pubquiz  

Beantwoord in teamverband vragen over schisis en strijd voor een mooie prijs!  

15.15 uur: Gezamenlijke afsluiting 

Een korte gezamenlijke afsluiting van het programma en voor wie wil, wordt er een leuke groepsfoto gemaakt.  

15.30 uur: Borrel 

Onder het genot van een drankje napraten over de dag.

 

Specificatie gastsprekers:  

Bart Melief 

Film – en theatermaker Bart Melief is geboren met een schisis en geeft op middelbare scholen cabaretvoorstellingen over zijn pestverleden en de rol die zijn schisis hierin speelde.  

Op de Schisis Nederland Jongerendag voert hij speciaal voor ons een stuk cabaret op over anders eruit zien, over pittige ervaringen op school en in het ziekenhuis en hoe je daar sterker van kunt worden. Dit wil je niet missen! 

Angelle Chang 

Voormalig model en fashiondesigner Angelle Chang heeft een zoontje met een schisis. Na de geboorte van haar zoontje begon ze kleding voor hem te maken en richtte ze het fashionlabel ‘Jow Fasion’ met een bijzondere boodschap op: Perfecte imperfecties. Haar fashionshows gaven een podium aan modellen met perfecte imperfecties, waaronder mensen met een schisis. Ook hebben de shows bijgedragen aan donaties voor stichtingen die schisisoperaties in China mogelijk maken.   

Op onze Jongerendag doet Angelle Chang haar verhaal over JOW Fashion en geeft ze je tips over hoe jij je zelfzelfverzekerd kan voelen en zelfverzekerder op de foto kan staan. Vandaag krijg je de unieke kans om ook even een schisismodel te zijn. Hier wil je bij zijn!  

Dr. Godelieve Damen

KNO- arts Godelieve Damen is werkzaam binnen het schisisteam van het Radboud UMC Nijmegen en is gespecialiseerd in aangezichtschirurgie.  

Op de Schisis Nederland Jongerendag komt ze alles vertellen over de neuscorrectie en redenen en oorzaken voor neusverstoppingen bij mensen met een schisis. In het vragenrondje kan je al je vragen over de neuscorrectie aan haar stellen die je maar wil. Pak deze kans! 

Gezelschapsspellen spelen in de aula

Heb je nou geen interesse in 1 van onze te leuke gastsprekers, of sluit het niet helemaal aan bij jou wensen en interesses? Niet getreurd! Wij hebben dit jaar de mogelijkheid voor jullie om gezellig met elkaar gezelschapsspellen te spelen in de aula. Kun jij tegen je verlies?

 

Officiële inschrijving bij Schisis Nederland is nu van start!

 

Mocht je na het zien van dit toffe programma denken: Hier wil ik bij zijn! 

Dat kan, je kunt je vanaf nu officieel inschrijven voor deze dag bij Schisis Nederland.

Het hier bovengenoemde programma nog eens doorlezen op de website van Schisis Nederland? Dat kan de link vind je hier:

Schisis Nederland Jongerendag 2023 – Schisis Nederland

Je gelijk al inschrijven? Het inschrijfformulier zelf vind je hier:

Activiteit inschrijven – Schisis Nederland (powered by e-captain.nl)