Prins William over pesten

Vandaag is er een video online gezet waarin niemand minder dan Prins William, kleinzoon van Koningin Elizabeth II en toekomstig koning van Engeland, een speech houd over pesten. Dit doet hij ter gelegenheid van de eerste nationale dag tegen pesten (in Engeland), een initiatief van de Diana Award organisatie, welke is vernoemd naar de moeder van Prins William.

Pesten in Engeland

“Pesten is een probleem waar we allemaal te maken mee kunnen krijgen, ongeacht leeftijd, achtergrond, gender, seksuele geaardheid, etniciteit (cultuur), handicap of religie”, zei de prins in de video. “Het kan om veel redenen gebeuren, het is vaak stom en wreed en het kan veel vormen aannemen. En het bereik van technologie betekent dat het onverbiddelijk kan voelen, en het slachtoffer het gevoel kan hebben aangevallen, machteloos en geïsoleerd te zijn. Vooral voor jonge mensen kan pesten een diepgaand schadelijk en langdurig effect hebben.”. Elk jaar zijn er in Engeland 16000 jongeren afwezig op school doordat ze last hebben van pesterijen, wat niet alleen invloed kan hebben op de opleiding, maar ook op de toekomst van het slachtoffer.

Verantwoordelijkheid

Volgens prins William heeft iedereen de verantwoordelijkheid om alert en klaar te staan om in te grijpen wanneer het nodig is. De prins krijgt in de video steun van meerdere beroemdheden, zoals acteur Ben Kingsley.

Vind je het een mooi gebaar? Ben je het eens met de stelling van prins William, of wilt je iets toevoegen aan de speech van prins William? Laat je reactie achter!

Meer informatie over de Diana Award tegen pesten:
http://www.antibullyingpro.com/
Of volg ze op Instagram:
https://www.instagram.com/dianaaward/

Sharing is caring!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.