3 foto’s, allemaal even mooi

Deze week willen we 3 foto’s van ons delen met jullie. Wij hebben alle 5 foto’s uitgezocht voor onze operatie, na onze operatie en een foto van nu. We hebben ook een kort verhaaltje over wat voor operaties we gehad hebben.

Ruben

Ik ben op 24 juni 1994 geboren met ook een volledige enkelzijdige schisis aan mijn linkerkant. Hiervoor heb ik ook verschillende operaties moeten ondergaan zoals de lip- en gehemeltesluiting. Daarnaast ben ik meerdere malen geopereerd om mijn spraak te herstellen, want hier had ik heel veel moeite mee. Door middel van veel logopedie kan ik nu naar eigen zeggen goed en duidelijk spreken. Ik hoef nu verder geen operaties meer te ondergaan tenzij ik nog overige correcties wil laten uitvoeren, maar dit wil ik niet.. want ik ben blij met hoe ik nu ben!

Ruben voor de operatie

Ruben na de operatie

Ruben nu

Anthea

Ik ben Anthea. Geboren op 28 juni 1996 met een volledige, dubbelzijdige schisis. Afgelopen februari heb ik mijn achtste en laatste operatie gehad.

Anthea voor de operatie

Anthea na de operatie

Anthea nu

Bibi

Op 29 mei 2000 werd ik geboren met een volledige enkelzijdige schisis aan de linkerkant. Mijn eerste operatie, de lipsluiting, kreeg ik op 2 oktober 2000. Daarna volgden nog ongeveer 6 operaties. Momenteel ben ik 16 jaar (bijna 17 jaar) en ik heb nog niet alle operaties gehad. Op 4 juli 2017 zal ik mijn kaakoperatie krijgen. Ik hoop dat dat mijn laatste operatie zal zijn! Ik vind het soms nog lastig om mezelf te accepteren zoals ik ben en zelfvertrouwen te hebben, maar dit gaat al veel beter door mijn aandacht te focussen op de dingen die ik goed kan en de dingen die ik mooi vind aan mezelf! Denk positief! ­čÖé

Bibi voor de operatie

Bibi na de operatie

Bibi nu

Anne

Mijn naam is Anne. Ik ben 18 jaar en ik ben gelukkig bijna klaar met al mijn operaties. Ik ben kortgeleden geopereerd aan mijn lip, waarvan ik nu nog steeds aan het herstellen ben. Als het goed eens krijg ik dit jaar de neuscorrectie nog en dan hoop ik eindelijk tevreden te zijn!

Anne voor de operatie

Anne na de operatie

Anne nu


Claudia

Op 23 maart 1998 werd ik geboren met een enkelzijdige schisis. Na een lipcorrectie en een bottransplantatie uit mijn heup naar mijn mond heb ik verder nog geen operaties gehad. Ik sta op de wachtlijst voor de neus en lipcorrectie en daarna hoop ik dat ik helemaal tevreden met mijzelf ben en wil ik geen operaties meer. Ik ben nu al blij met hoe ik ben maar ik hoop dat het na mijn lip en neus correctie nog net wat meer is!

Claudia voor de operatie

Claudia na de operatie

Claudia nu

Sharing is caring!

5 Reactie's
 • Colinda
  Geplaatst op 10:37h, 21 mei Beantwoorden

  Wow..prachtige mooie tieners met ieder hun eigen ‘verhaal’ en ‘ervaringen’ wat jullie heel bijzonder maakt van binnen en buiten…denk dat er veel ouders zijn die heeeeel trots op hun kroost (kunnen en mogen) zijn!!
  Dank jullie voor jullie openheid! ?

 • Claudia Vermeulen
  Geplaatst op 10:42h, 21 mei Beantwoorden

  heel erg bedankt!

 • Jeanine
  Geplaatst op 12:16h, 21 mei Beantwoorden

  Super !! Trots op.jullie ! ??

 • Lukje den Dunnen
  Geplaatst op 12:21h, 22 mei Beantwoorden

  Wauw jullie zien er allemaal geweldig uit.

 • Kim Wouters
  Geplaatst op 22:30h, 04 juni Beantwoorden

  Wauw dit is echt gaaf, ik ben eigenlijk al best lang op zoek naar een website/blog geschreven door mensen van mijn leeftijd met een schisis, en nu heb ik jullie geweldige site gevonden. Ik herken mezelf in jullie verhalen, prachtige foto’s

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.