Het jaar van onze schrijvers: wat betekende 2021 voor ons & wat zijn onze plannen voor 2022?

Beste lezers,

Jullie hebben misschien wel gemerkt dat er afgelopen jaar wat minder blogs op onze website zijn gepost. We zijn elkaar en de blog onder andere door drukte met onze studies en werk een beetje uit het oog verloren. Gelukkig zijn we een tijdje geleden samen gaan zitten om eens goed in overleg te gaan over de toekomst van Wijhebbeneenschisis. Uit dit gesprek kwam naar voren dat we de toekomst van de blog allemaal positief inzien. We hebben gebrainstormd en hebben daar veel motivatie en positiviteit uitgehaald. Ook hebben we doelen voor de site gesteld die voor ons haalbaar zijn, passen in onze drukke levens en waar we allemaal met veel enthousiasme voor willen gaan.

We hebben besloten dat we aankomend jaar minimaal eens in de twee maanden een nieuwe blog zullen posten. Alles wat daar nog bijkomt aan blogs is mooi meegenomen. We hebben alle vier ontzettend veel zin om nieuwe content voor onze site te schrijven en we hopen dat we op deze manier een steun kunnen zijn voor kinderen/jongeren met een schisis en ouders van kinderen met een schisis.

Vandaag posten wij de allereerste blog van 2022! We blikken zowel op persoonlijk vlak als op ’schisis-vlak’ terug op afgelopen jaar en kijken vooruit naar de toekomst.

Veel leesplezier & een prachtig 2022 gewenst!

Liefs Anne, Ruben, Rianne & Bibi

P.s. Lijkt het je leuk om een keer een gastblog voor onze site te schrijven? Stuur dan vooral een mailtje naar hallo@wijhebbeneenschisis.nl!

 

Anne

Afgelopen jaar is er weer genoeg gebeurd. Ik zie 2021 dan ook als een jaar vol grote veranderingen. Zo heb ik dit jaar mijn bachelorsdiploma gehaald en heb ik een baan gevonden. Ik heb de keuze gemaakt om voorlopig niet verder te gaan in het docentschap, maar een baan te zoeken in een andere sector. Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen en bloemOp dit moment werk ik als onderzoeker naar planten bij een plantsapanalysebedrijf. Ook heb ik een grote stap gezet dit jaar door het huis uit te gaan. In januari ben ik in een studentenhuis in Tilburg gaan wonen. Mijn huisgenoten voelen echt als familie en ik zit daar helemaal op mijn plek. Tenslotte, heb ik samen met mijn vriend mijn eerste auto gekocht! Al deze grote stappen naar het ‘volwassen’ leven hebben mij enorm veel positiviteit opgeleverd dit jaar.

Ondanks al de positieve gebeurtenissen en de mooie mensen die in mijn leven zijn gekomen dit jaar, heb ik ook best wel wat geworsteld met mezelf. Ik merkte dat mijn gehoor er flink op achteruit is gegaan door het gat in mijn trommelvlies. Na een gehoorapparaat te hebben geprobeerd, heb ik er toch voor gekozen om mijn oor in 2022 te laten opereren. Over deze operatie zal ik jullie zeker op de hoogte houden. Daarnaast heb ik opgemerkt dat ik nog vaak worstel met onzekerheid, stress en een soms wat te laag zelfbeeld. Mijn doel voor 2022 is daarom ook om deze dingen aan te gaan pakken. Ik wil leren nog liever voor mezelf te zijn, mijn grenzen beter aan te geven, niet te veel hooi op mijn vork te nemen en tenslotte nog meer van mezelf te houden. Ik gun mezelf gewoon wat meer rust in mijn hoofd, zodat ik meer kan genieten van de vele positieve dingen die elke dag weer gebeuren. Ik merk namelijk dat ik soms zo in mijn gedachten gevangen zit, dat ik minder stilsta bij deze positieve dingen.

Zoals je leest heb ik weer mooie doelen voor mezelf gesteld en hoop ik dat het weer een heel mooi jaar gaat worden vol positiviteit. Dit gun ik niet alleen mezelf, maar dit gun ik iedereen. Ik wens jullie daarom ook allemaal een gelukkig, liefdevol en positief 2022 toe!

Ruben

Voor mij had 2021 een hoop goed te maken in vergelijking met het rampjaar van 2020. Waar Corona er voor zorgde dat ik constant thuis moest werken en mijn relatie op de klippen was gelopen werd het tijd om mezelf weer op de rails te krijgen aangezien ik mij toch wel in een heel diep dal bevond. Mede door de verhuizing begin april voelde 2021 als een nieuwe start, een schone lei. Ik moest opeens voor mezelf leren zorgen: met enkel een bed, bank en een bureau liet mijn familie mij achter na de verhuizing in een studio in een stad waar ik nog niet eens zo heel bekend mee was, ook al heb ik er al een tijd lang gestudeerd. Het was letterlijk een sprong in het diepe, spannend, maar ook heel leerzaam.

Mijn favoriete plaat tot nu toe: London Grammar, If You Wait.

Het hele jaar stond verder in het inrichten van mijn studio. Doordat ik de voorgaande jaren veel had gespaard met het uiteindelijke doel om samen te wonen hoefde ik mij geen zorgen te maken over geld en merkte ik gaandeweg dat ik toch wel heel erg zuinig heb geleefd de afgelopen jaren. Op een gegeven moment merkte ik wel dat ik eigenlijk spullen aan het kopen was om een gat in m’n leven op te vullen, ook een leerpuntje, geld maakt niet altijd gelukkig (of is dat makkelijk praten wanneer je alles hebt wat je begeert?). Ik kocht een racefiets via marktplaats om eens een andere sport uit te proberen en startte een platencollectie om mijn favoriete artiesten wat meer te steunen op financieel gebied (mocht je oude LP’s in huis hebben en die kwijt willen? Laat het vooral weten!) ook ben ik meer gaan lezen en ben ik mij meer gaan verdiepen in koken (al ben ik meer tijd kwijt aan afwassen aangezien ik geen vaatwasser heb. Blijkbaar creëer ik in mijn eentje net zoveel vaat als voor een heel gezin!).

In 2022 wil ik mij meer gaan richten op het oprichten van een sociaal netwerk hier in Rotterdam. Omdat ik de afgelopen jaren veel thuis heb gewerkt hoop ik wat meer naar kantoor te kunnen gaan en misschien contacten op te bouwen via vrijwilligerswerk. Ook is er een gezellig fietsclubje waar ik afgelopen jaar te weinig mee gefietst heb. Ik merk dat ik het toch heel spannend vind om nieuwe contacten te vinden en zal daar in 2022 daar meer stappen in moeten maken.

Rianne

Voor mij persoonlijk stond 2021 in het teken van ontwikkeling. Wat ik al eerder vertelde heb ik een ontzettend leuke baan op een zorgboerderij waar ik na ruim 2 jaar nog steeds met heel veel plezier werk. Uiteraard is er altijd ruimte voor ontwikkeling en merkte mijn leidinggevende en ik dat ik tegen dingen aan liep waar ik meer hulp bij kon gebruiken. Samen zijn wij tot de conclusie gekomen dat, ik noem haar voor de vorm Linda, die ons als team ging coachen ook mij individueel zou gaan coachen.

Een spannend traject, want ik moest echt naar mezelf en mijn verbeterpunten gaan kijken. En ik kwam erachter dat die vreselijke onzekerheden en het zien van mijn eigen kwaliteiten best wel een ding was. Er zijn in het hele coachingstraject meerdere meetlatten gemaakt voor bepaalde onderdelen.Maar waar ik absoluut geen meetlat voor wilde, jullie raden het vast al wel, was zelfvertrouwen. Dat kwam natuurlijk veel te dicht bij. Maar jullie raden het al, ik kwam er natuurlijk niet onderuit.

Uiteindelijk heeft het coachingstraject me ontzettend veel opgeleverd, zowel in mijn werk als privé sta ik met veel meer zelfvertrouwen in het leven. En dat voelt echt ontzettend goed. Dit komt ook mede door de blogs die ik heb mogen schrijven voor Wij hebben een Schisis. Door veel over voor mij beladen en emotionele onderwerpen te schrijven heb ik het letterlijk van mezelf afgeschreven en kan ik er milder naar kijken.

2022 wordt voor mij het jaar waarin ik 30 zal worden, en ik kijk er eerlijk gezegd ontzettend naar uit. Er wordt weleens gezegd dat je jezelf de dingen minder aantrekt, en voor mij voelt dat ook wel zo nu ik de 30 nader. In 2021 werd ik voorzichtig verliefd, en ik hoop dan ook dat we het in 2022 nog heel lang heel erg leuk en gezellig met elkaar mogen hebben. Als laatste hoop ik mezelf verder te mogen ontwikkelen als mens en te blijven genieten van alle mooie en kleine dingen die er in het leven zijn.

Bibi

2021 was voor mij een bijzonder jaar. Het jaar startte met een lockdown, waarin mijn vriend en ik voornamelijk heel veel uren achter onze laptops in onze kleine knusse studio in Nijmegen hebben doorgebracht. Maandenlang werkten we aan onze scripties en volgden we online colleges. Daarnaast gaf ik online (bij)les. Onze thuiswerkdagen onderbraken we met een wandeling: “De gevangenen mogen even luchten”, zeiden we dan met een knipoog tegen elkaar. Het was, net als nu, een bijzondere tijd. Het harde werken werd gelukkig beloond; mijn vriend en ik slaagden met mooie cijfers voor de bachelor. Daarnaast behaalde ik vanwege mijn minor een tweedegraads lesbevoegdheid.

Alhoewel ik me maar al te goed besef dat thuiswerken niet voor iedereen altijd even ideaal is, heeft het mij ook nieuwe inzichten opgeleverd. Ten gevolge van de pandemie ben ik online in plaats van fysieke bijlessen gaan geven. Ik heb geleerd mijn creativiteit zo in te zetten dat ik online net zo goed (of misschien zelfs wel beter) bijles kan geven dan fysiek. Hierdoor geef ik tegenwoordig bijles aan kinderen en jongeren door heel Nederland zonder ook maar één stap buiten de deur te hoeven zetten, ideaal! Ik heb geleerd dat er online veel meer mogelijk is dan dat ik voorheen dacht.

Nadat mijn vriend en ik onze bachelor hadden behaald, brak de zomer aan; een tijd waarin corona eventjes wat verder weg leek. Tijd om even op adem te komen, mooie plekken in Nederland te bezoeken en vakantie te vieren. De zomerperiode was voor mij en mijn familie helaas echter ook een heel droevige periode. We verloren namelijk een dierbare. Mijn afgelopen jaar laat zich dan ook door rouw, verdriet en gemis kenmerken.

In de tweede helft van 2021 ben ik gestart met de pre-master Orthopedagogiek die ik nog steeds met veel plezier doe. Daarnaast ben ik na veel getwijfel en getob een nieuw operatietraject ingegaan. Ik heb namelijk wegens mijn hazenlip besloten een neuscorrectie te ondergaan ( zie mijn vorige blogs https://wijhebbeneenschisis.nl/neus/mijn-neus/, https://wijhebbeneenschisis.nl/neus/cosmetische-operatie-maar-je-bent-toch-mooi-genoeg/ ).

Hoogstwaarschijnlijk zal deze operatie begin 2022 uitgevoerd worden. Ik hoop en verwacht dat dit de allerlaatste operatie vanwege mijn hazenlip zal zijn waardoor ik het hoofdstuk ‘schisisoperaties’ kan afsluiten. Ik ben natuurlijk van plan om jullie van deze operatie op de hoogte te houden. Ik kijk er nu al naar uit om hierover en over andere interessante thema’s te bloggen. Immers is schrijven echt een passie van mij! Verder ben ik van plan om in 2022 meer tijd aan mijn vriend, vrienden, familie en mezelf te schenken, want dat doe ik soms te weinig. Ik heb de neiging om de lat bij alles wat ik doe heel erg hoog te leggen. Dit levert enerzijds veel op, maar zorgt er anderzijds ook voor dat ik het moeilijk vind mijn rust te pakken en te ontspannen. Minder gebukt gaan onder stress en prestatiedruk, meer genieten. Dat is wat ik in 2022 bereiken wil.

Lieve lezers, ontzettend bedankt voor jullie support van afgelopen jaar! Daar zijn wij, schrijvers van Wijhebbeneenschisis, jullie erg dankbaar voor. Ik wens jullie allemaal een prachtig 2022 met veel liefde, geluk & wijsheid! Laten we er samen een mooi jaar van maken.

 

 

Sharing is caring!

3 Reactie's
 • Jeanine
  Geplaatst op 10:46h, 09 januari Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen wat jullie hebben meegemaakt en wat jullie doelen zijn voor dit jaar.
  Ik wens jullie allemaal een heel goed en gelukkig 2022 en blijf alsjeblieft schrijven/bloggen alle 4 !
  Warme groet van Jeanine

 • Juri Poelen
  Geplaatst op 11:37h, 09 januari Beantwoorden

  Wat hebben jullie een leuke openingsblog geschreven. Het ga jullie goed. Ik kijk uit naar jullie volgende blogs.

 • Pieter-Jan van de Loo
  Geplaatst op 12:42h, 09 januari Beantwoorden

  Met heel belangstelling heb ik jullie artikelen gelezen. Chapeau! Dames en heer: Ben trots op jezelf. Jullie geven allemaal een levensles en ik kan nog veel van jullie leren. Ga zo door! Veel geluk allemaal in 2022. Grt Pieter-Jan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.