Voorlichtingsavond schisis in het Elisabeth Ziekenhuis Tilburg

Aankomende woensdag zal er ’s avonds in het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg een jaarlijkse voorlichtingsavond over schisis plaatsvinden. Ik ga daar wat vertellen over onze blog. De blog van vandaag gaat over deze voorlichtingsavond, het schisisteam Tilburg en het Elisabeth Ziekenhuis Tilburg. Veel leesplezier!

Schisisteam Tilburg

Al mijn hele leven ben ik in behandeling bij het schisisteam in het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg. Ik ben erg tevreden over dit team. Toen ik jonger was, moest ik bijna elk jaar op controle komen bij het schisisteam. Ik vond dat stiekem best wel spannend, omdat ik dan altijd in een grote ‘’tandarts’’stoel moest liggen en er een hele hoop artsen om me heen kwamen staan om in mijn mond te kijken.

Ik vond dat stiekem ook hartstikke leuk, al die aandacht. Ik vond het leuk om alle artsen weer eens te zien en om in het ziekenhuis te zijn, want dan hoefde ik even niet naar school J. Door naar mij te kijken en dingen onderling te bespreken, kregen de artsen  een beeld van wat voor soort operaties ik nog zou moeten krijgen. Daarna bespraken ze dat altijd met mij en mijn ouders. Ik vind het erg goed dat dit wordt gedaan. De laatste keer dat ik naar het schisisteam moest was in 2011 (of 2010). Ik, Anne en Marit, twee vriendinnen die ook een hazenlip hebben, hebben gemerkt dat op oudere leeftijd een jaarlijkse controle niet meer door het schisisteam Tilburg wordt uitgevoerd. Ik begrijp dat wel, maar ik vind het eigenlijk ook jammer. Ik vind het namelijk handig om alles met alle artsen door te spreken, zodat ik zelf ook een duidelijk beeld krijg van wat er nog komen gaat wat betreft mijn schisisbehandeling.

Helaas is het niet zeker of het schisisteam Tilburg zal blijven bestaan. Ik zou het ontzettend jammer en onhandig vinden als dit schisisteam zou verdwijnen. Dat zou namelijk voor een hele hoop schisispatientjes betekenen dat ze naar een ander ziekenhuis zouden moeten gaan. Ik hoop dus dat het schisisteam Tilburg blijft bestaan.

Het Elisabeth Ziekenhuis

Het Elisabeth Ziekenhuis is gevestigd in een mooi, groot gebouw in Tilburg. Door middel van verbouwingen is het gemoderniseerd en ik kom er graag. Verre familie van me overigens ook. Eigenlijk komen ze uit Friesland, maar doordat een familielid een ongeluk in de buurt van Tilburg kreeg, gingen ze naar dit ziekenhuis. Later zijn ze helemaal vanuit Friesland teruggegaan naar dit ziekenhuis, omdat ze het zo’n goed en leuk ziekenhuis vonden. Dat is dus een groot compliment voor het Elisabeth Ziekenhuis!

De voorlichtingsavond

Elk jaar is er in het Elisabeth Ziekenhuis een voorlichtingsavond over schisis. Ieder jaar komen verschillende thema’s aan bod. Zo worden dit jaar onder andere de onderwerpen orthodontie en logopedie behandeld. De specialisten/doktoren vertellen informatie over hun vakgebied. Ik vind het erg goed dat zulke avonden worden georganiseerd. Het is niet alleen interessant, maar ook leuk. Want wanneer zie je nou een hele zaal vol mensen met een hazenlip? Bijna nooit toch?! Dit jaar mag ik in het kort wat vertellen over onze blog. Ik vind het een beetje spannend, maar vooral erg leuk.  De voorlichtingsavond zaI plaatsvinden in het Elisabeth Ziekenhuis op woensdag 21 september vanaf 19.00 uur. Ik heb er zin in! Kom je ook?

Sharing is caring!

2 Reactie's
  • Jeanine
    Geplaatst op 20:35h, 20 september Beantwoorden

    Mooi artikel ” miss Elisabeth”!!☺

  • Bibi
    Geplaatst op 19:37h, 28 september Beantwoorden

    Dankjewel! x 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.