Wie mooi wil zijn, moet soms even pijn lijden

PMU door Floor Heddes – Foola Beauty

Onzekerheid over cupidoboog.

De onzekerheid die grotendeels voortkomt door het gepest en mijn schisis speelt al gedurende mijn hele leven een grote rol. Op mijn 17e vlak na mijn neus- en lip correctie, was ik niet geheel tevreden met het aanzicht van zowel mijn neus en lip. Vooral het resultaat van mijn lippen vond ik erg tegenvallen, ik had er meer van verwacht.

Toch besloot ik na een gesprek met mijn plastisch chirurg in het Vu in Amsterdam dat ik mijn uiterlijk zou accepteren.

Ruim 12 jaar later is mijn zelfvertrouwen meer dan het ooit is geweest en ben ik oprecht tevreden met wie ik ben en hoe ik eruitzie. Maar over mijn lippen sluimerde altijd toch nog een klein beetje onzekerheid…

Interesse naar permanente make-up.

Een aantal jaar geleden kwam ik Floor van Foola Beauty tegen op een Facebookpagina voor mensen met een schisis. Ze deelde een aantal foto’s van een Full Lips behandeling bij een dame met een schisis. Het resultaat was ontzettend mooi en zette me aan het denken om ooit zelf eens de stap te nemen…

Uiteindelijk heeft dat nog lang geduurd. Ik was denk ik toch wat sceptisch; zou zo’n resultaat (echt bij mij) behaald kunnen worden?

Contact opgenomen met Foola Beauty.

Wat ik me nog goed herinner van de dag dat ik belde, was de twijfel terwijl ik de telefoon in mijn hand had. Wilde ik dit echt? Was het niet beter niks te laten doen? Ik stond toch zo voor zelfacceptatie?

Toch maakte ik een afspraak met Floor voor een kennismakingsgesprek. En zo stapte ik vrijdagmiddag 15 April wat zenuwachtig bij Foola Beauty naar binnen.

Ik kreeg gelijk een warm onthaal en ze nam me mee naar de behandelruimte. Floor  luisterde rustig naar mijn verhaal. Ik vertelde over de onzekerheid die ik nog steeds had over mijn lippen en dan vooral de cupidoboog die aan de linkerkant omhoog trekt door het litteken.

Floor vertelde wat ze voor mij kon betekenen: een full Lips behandeling die bestaat uit 2 behandelingen. Hierbij worden met permanente make- up de volledige lippen een soort van getatoeëerd. Ze legde uit dat doordat de lippen een natuurlijke vorm krijgen en ze meer opvallen, het litteken tussen neus en lip wat meer lijkt weg te vallen.

Voorbeeld.

Om te laten zien wat ik kon verwachten liet Floor mij met gewone lipmake- up zien wat ze ongeveer kon doen met mijn lippen. Ondanks dat het een snelle opzet was, was het resultaat al erg mooi. De cupidoboog was gecorrigeerd en mijn lippen leken voller. Ik besloot samen met Floor een afspraak te maken voor een Full Lips behandeling.

Eerste Behandeling & genezingsproces.

Vrijdagochtend 3 juni, stapte ik weer zenuwachtig bij Foola beauty naar binnen voor mijn eerste Full Lips behandeling.

Opnieuw werd ik weer warm en hartelijk ontvangen door Floor. Ze gaf rustig uitleg over wat ik allemaal kon verwachten en hoe de behandeling in zijn werk zou gaan. Er werden foto’s gemaakt van hoe mijn lippen er voor de behandeling uitzagen en daarna kon het opzetten van de lippen beginnen. Eerst werden er lijnen gezet met behulp van een touwtje en daarna werden de lippen nauwkeurig getekend. Dit komt heel precies aan, want dit bepaald of de lippen uiteindelijk recht zullen zijn of niet.

Voor & Na de eerste behandeling

Alleen hieruit blijkt al dat Floor echt een vakvrouw is, want ze neemt echt de tijd om het zo perfect en precies mogelijk te krijgen. Op het moment dat Floor tevreden was met de opzet, kreeg ik een spiegeltje om het resultaat van de opzet te zien. Zo kon ik zelf kijken of ik tevreden was en op of aanmerkingen had.

We waren allebei tevreden met de opzet, dus nu konden we de kleur voor de lippen gaan bepalen. Toen ook de kleur naar wens was kon de behandeling beginnen. Maar niet voordat de lippen waren verdoofd met verdovingscrème. Dit is trouwens erg fijn, want het tatoeëren van je lippen is eerlijk gezegd best een pijnlijk klusje. En na afloop van de behandeling voelt het alsof je lippen extreem opgezwollen zijn, maar dat valt best mee.

Na de behandeling werden er nog foto’s gemaakt van het resultaat, met en zonder wat lichte make-up. Daarna kreeg ik nog wat informatie over de nazorg en kreeg ik PMU aftercare mee om mijn lippen goed mee in te smeren.

Na ongeveer 2 dagen beginnen je lippen wat te vervellen en lijkt het net of de permanente make-up verdwijnt maar dat is niet zo. Wel jeukt het ontzettend, maar belangrijk is om niet met je vingers velletjes weg te trekken maar lekker te blijven smeren met de PMU- aftercare.

Tweede (laatste) behandeling en genezingsproces.

Deze keer stapte ik op Donderdag 7 juli de salon binnen met minder zenuwen, want ik wist wat ik kon verwachten. We bespraken het resultaat van de vorige behandeling. De kleur had goed uitgepakt en mijn lippen waren mooi genezen. Ik gaf eerlijk aan dat de linker kant van mijn cupidoboog nog iets omhoog trok. We besloten samen dat we de lippen ietsje groter zouden maken zodat de lijnen van mijn lippen mooier in het litteken zouden overlopen.

Ontzettend blij met eindresultaat.

Uiteindelijk ben ik ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet. Floor is een hele lieve, warme en hartelijke vrouw die echt oprecht begaan is met iedere klant die bij haar binnenstapt. Ze neemt echt de tijd voor je, luistert naar je verhaal en daarnaast is ze ook nog eens ontzettend goed in haar vak!

Mijn lippen zijn ondertussen genezen en ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. Stiekem was ik best wel bang dat de verwachting die ik van het uiteindelijke resultaat zou hebben zou tegenvallen. Maar het is mooier dan verwacht.

Foto genomen op 25 Augustus. Ongeveer 1.5 maand na de 2e behandeling.

Het litteken tussen neus en lip valt minder op. Maar bovenal heb ik nu ontzettend mooie lippen waar ik echt heel blij mee ben. De kleur van mijn lippen is wat feller, ze lijken voller en hebben nu een prachtige vorm. Als ik nu in spiegel kijk, zie ik eindelijk lippen waar ik echt blij mee ben en stiekem al heel lang op hoopte.

Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben of zelf ook geïnteresseerd zijn en net als mij twijfels hebben? Je mag me altijd een berichtje sturen. 

Liefs Rianne 

 

Sharing is caring!

4 Reactie's
 • Elsbeth Rademaker
  Geplaatst op 19:13h, 31 augustus Beantwoorden

  Hoi Rianne wat een mooi resultaat. Ik ben ook geboren met een schisis en heb ook de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt bij Floor Foola Baeuty op zaterdag 12 november vind het zo spannend. Ik hoop dat het goed gaat.

  Groetjes Elsbeth

 • Rianne Seekles
  Geplaatst op 16:26h, 01 september Beantwoorden

  Hoi Elsbeth,
  Wat goed dat je ook een afspraak hebt gemaakt! Het komt vast en zeker goed, en Floor zal je echt op je gemak stellen!

  Als je van te voren nog wat wilt weten mag je me altijd een berichtje sturen!

  Groetjes Rianne

 • Sylvia Verbanck
  Geplaatst op 15:53h, 30 januari Beantwoorden

  Hoe is het resultaat na een jaar ? Is er nog kleur op je lippen?

 • Rianne
  Geplaatst op 15:27h, 15 september Beantwoorden

  Hoi Sylvia,
  Excuus dat ik nu pas reageer op je reactie, ik heb hem niet binnen zien komen.
  Ik ben ondertussen ruim een jaar verder na de behandeling en Ja, ik heb zeker nog kleur op mijn lippen en ook de cupidoboog staat er nog mooi in

  Permanente make-up wordt ook wel semi permante make-up genoemd omdat het niet eeuwig blijft zitten.
  Ga uit dat je na ongeveer 1.5/ 2 jaar een nieuwe touche up doet voor de kleur bij dezelfde specialist. Belangrijk is dat een touche up wel gebeurd als er nog pigmentatie/ kleur in je lippen zit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.