Mijn lip en neus correctie

Maandag 12 juni

6:00 Het is zover, op naar het ziekenhuis want vandaag krijg ik mijn lip en neus correctie! Om kwart over 7 word ik weggebracht naar de uitslaapkamer om daar te wachten en om 8 uur word ik geopereerd. Ik ben totaal niet zenuwachtig deze ochtend maar ik maak me alleen zorgen om het infuus wat geprikt moet worden. De laatste keer dat ik geopereerd werd ging het ook 3 keer mis en ik vind het gewoon ontzettend pijnlijk. Om 8 uur word ik naar de OK gereden en gaan ze het infuus prikken, ik kreeg te horen dat hij er in 1 keer goed in zat dus ik was helemaal blij. Echter toen ze hem gingen doorspuiten bleek hij toch niet goed te zitten en moest het alsnog over. Hierna werd ik heerlijk in slaap gebracht en heb ik zo’n 4 uur liggen slapen terwijl de artsen aan het opereren waren.

12:30
Ik word wakker op de uitslaapkamer met erg veel pijn en daar krijg ik dan ook gelijk morfine voor. Ik ben erg benieuwd hoe ik eruit zie maar ik kan nog niks zien dus ik moet even geduld hebben. Toen ik weer naar mijn kamer in het ziekenhuis gebracht werd kon ik zien hoe ik eruit zag. Mijn hele neus zit ingetaped in pleisters en ik heb een snor van verband op mijn lip voor het bloeden van mijn neus. De pijn is nog niet veel minder en dat valt me erg tegen, ik krijg veel pijnstillers maar van de pijnstillers moet ik ook weer overgeven. Dit valt allemaal erg tegen.
De planning was dat ik 1 nacht in het ziekenhuis moest blijven maar toen de arts kwam om te zeggen dat alles goed gegaan was gaf hij aan dat als ik mij goed voelde ik ook dezelfde avond nog naar huis mocht. Ik hoopte zo erg dat ik dit te horen kreeg dus ik deed er alles aan om ’s avonds al naar huis te mogen.

Rond 8 uur komt de zuster langs om te vragen of alles goed ging en dat ik dus naar huis kon! Eenmaal thuis had ik nog steeds veel pijn maar ik kon lekker gaan slapen.
Het slapen ging totaal niet, ik slaap altijd op mijn zij en doordat ik nu alleen op mijn rug durfde te liggen voelde het heel raar en maakte ik me alleen maar zorgen dat ik in mijn slaap op mn neus zou liggen en daar was ik veel te erg mee bezig dus ik kwam niet in slaap.

De volgende dag had ik weer erg veel pijn en doordat ik van de morfine moest overgeven durfde ik die niet echt te nemen. Het ziekenhuis belde vandaag om te vragen hoe het ging en die gaf aan dat ik meer pijnstillers moest nemen en de morfine niet omdat ik daar zo misselijk van werd.

Donderdag
Vandaag heb ik om 14:00 een afspraak bij de KNO-arts. De KNO arts had aangegeven dat de hechtingen eruit zouden gaan en dat de tampons uit mijn neus gehaald zouden worden.
Uiteindelijk werden alleen de tampons eruit gehaald en dit was erg pijnlijk. Doordat er een stukje slijmvlies uitstak in mijn neus moest er nog een nieuw stukje tampon in om een infectie tegen te gaan.
Nu ik weer lekker door mijn neus kan ademen voel ik me al stukken beter en ik krijg ook weer zin om dingen te doen! Ik vergeet zelfs mijn pijnstillers in te nemen omdat het al zoveel beter gaat.

Maandag 19 juni

Vandaag heb ik weer een afspraak bij de KNO arts in Rotterdam. De laatste tampon gaat uit mijn neus, de pleisters gaan van mijn neus af en de hechtingen gaan eruit. Ik vond het wel spannend omdat het donderdag ook zoveel pijn deed maar uiteindelijk viel het wel mee. Ik ben blij dat de pleisters en de hechtingen eruit zijn. Ik had verwacht dat de neus blauw zou zijn omdat dat zo voelde maar uiteindelijk was er niks aan de hand. De zwelling viel ook reuze mee alleen zou het door het warme weer nog kunnen opzwellen.
De pijn is de volgende dagen gelukkig al veel minder en ik kan bijna alles weer doen.

Nu ik in de spiegel kijk merk ik helaas nog niet echt verschil. Dit komt ook omdat er nog hechtingen en korstjes in mijn neus zitten en ik nog steeds niet echt heel veel beter kan ademen. Helaas is het ook niet gelukt om mijn neusgat groter te maken en dus heb ik nu 2 ongelijke neusgaten. Doordat ik het litteken in mijn lip nog goed zie merk ik nog niet dat het echt beter is geworden. Ik hoop dat dat straks anders is ?
De operatie is nu natuurlijk pas 3 weken geleden en ik wil veel te snel verschil zien, gelukkig wordt het litteken bij mijn lip al veel minder en voelt mijn neus ook al beter aan!

Voor vragen of foto’s kunt u altijd even contact opnemen 🙂

7 Reacties

 1. Michel beuving

  Komt vast allemaal goed.. Kop op

  Antwoord
 2. Annelies Van Nieuwenhove

  Dit verhaal is zo herkenbaar, ik heb enkel een neuscorrectie gehad, maar alles wat je beschrijft zelfs het hele gedoe met de pijnstillers heb ik zelf allemaal gehad enkele jaren geleden. Het verschil met vroeger ga je nog wel zien, dat komt pas na enkele weken/maanden. ?

  Antwoord
 3. Colinda

  Je hebt al zo lang moeten wachten op de operatie en dan nu weer ‘wachten’ op t resultaat want dat heeft ook de tijd nodig…maar ik weet zeker dst je er heel blij van wordt…dan is t wachten allemaal waard geweest! Nog ff geduld sterke stoere mooie meid..! Succes en zoals we t hier in Zwolle zeggen…Kump Goe!

  Antwoord
  • Claudia

   Hartstikke bedankt voor de lieve reactie! We gaan het wel zien! Nu nog even doorbijten 🙂

   Antwoord
 4. Anja

  Lieve kanjer van me, ik ben ook ontzettend blij voor je dat het nu achter de rug is.
  Je was al mooi, maar nu kan het alleen maar nog mooier worden.
  Sterkte met je herstel en blijf positief! Dikke knuffel van je tantetje.

  Antwoord
 5. Sara

  Hoi, ik word zelf 31 oktober geopereerd nu is het niet handig om al die foto’s op te zoeken maar ben zo benieuwd hoe dat er nou uitziet, nu wil ik vragen of u mij foto’s zou willen sturen

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook: