Blog Zwangerschap

Sommige van jullie zullen mij misschien herkennen van een eerdere blog.
Nu heb ik heel bijzonder en leuk nieuws met jullie te delen!
Wij zijn namelijk in verwachting van ons eerste kindje!!

De eerste weken:

Week 4:
Daar heb je dan die positieve test in je handen. Mijn hart maakte een sprongetje van geluk.
Natuurlijk hadden wij wel al een beetje een voorgevoel, maar die bevestiging is zo bijzonder!
1000 gedachtes schieten door mijn hoofd.

Waaronder; oké en wat moeten we nu regelen? Ik ben dan wel kraamverzorgster maar om dit nu zelf echt mee te maken voelt toch echt wel heel erg anders.

Omdat het toen vrijdag was hebben we het even een weekendje laten bezinken. Een vriendin van ons hebben we gevraagd rompertjes te bedrukken om het op een leuke manier aan onze ouders te vertellen. Een paar mensen willen we het snel vertellen maar voor het grootste deel houden we het nog even voor onszelf.

De opa’s en oma’s natuurlijk super trots en erg blij en verrast met het nieuws!

Week 5:
Inmiddels hebben we contact gehad met de verloskundige en een afspraak gemaakt voor onze eerste bezoekje. 22 september hebben we de eerste echo, iets heel moois om naar uit te kijken maar ook oh zo spannend!

Ik voel me nog steeds gewoon goed, weinig last van misselijkheid alleen ben ik wel erg moe.

Natuurlijk speelt er 1 ding regelmatig door mijn hoofd. Zal ik mijn schisis wel of niet doorgeven aan ons kindje? Ik ben optijd gestart met foliumzuur slikken en momenteel slik ik ook een hogere dosis. Of het echt een verschil zal maken is nog steeds bij niemand helemaal duidelijk maar het kan in elk geval geen kwaad..

Week 7:
En dan komt 22 september steeds dichterbij, inmiddels heb ik een paar dagen gehad dat ik me echt niet lekker voelde maar vooralsnog mag ik niet klagen!

Week 8:
De afspraak voor de eerste echo staat om kwart over 4, je kan je wel voorstellen hoe lang die dag geduurd heeft…

Maar dan is er dat ene moment waarop je een kloppend hartje ziet ♡
zo bijzonder en zo onwijs mooi om een klein minimensje in je buik te zien, al moet je nu wel heel goed kijken om de vorm van een mensje te zien haha.
Maar we zijn dolgelukkig en kunnen nu uitkijken naar de volgende echo en daarna mogen we dit geweldige nieuws eindelijk met iedereen delen!
Op naar 17 oktober!

Week 10:
Ik voel me nog steeds vrij goed op een paar dagen die wat minder zijn na. Dus al met al mag ik echt niet klagen. Zo nu en dan heb ik wel wat last van mijn buik, maar dat is natuurlijk ook niet zo heel gek aangezien ons wondertje ook begint te groeien. Een aantal van mijn eigen broeken pas ik inmiddels al niet meer…
En de volgende echo komt nu weer een stuk dichterbij, we kunnen al bijna niet meer wachten!

Week 11/12:
De week van de 2e echo ♡
Tijdens de echo hebben we een kleine drukte maker gezien! Volgens de meting ben ik nu 12 weken zwanger dus ietsje verder dan eerder gedacht.
Zo bijzonder om nu echt heel duidelijk een klein mensje op het scherm te zien, die druk beweegt terwijl je daar nog niks van voelt.
We hebben ook de datum gekregen van de 20 weken echo die in het ziekenhuis zal zijn. Spannende tijd maar we genieten volop van de zwangerschap ♡
De volgende echo hebben we met 16 weken.

Week 13:
The news is out! We hebben iedereen verteld dat wij in verwachting zijn! Zoveel lieve en leuke reacties!

Week 14:
Deze week hebben we voor het eerst naar de hartslag van ons kleine wondertje kunnen luisteren, al die mooie bijzondere momenten die je nooit meer vergeet ♡
Inmiddels is mijn vermoeidheid ook echt een heel stuk verbeterd en voel ik me een stuk fitter gelukkig.

Week 16:
Omdat we het zo leuk vinden om naar ons kleintje te kijken hebben we voor een extra echo pakket gekozen. Vanaf nu kunnen ze ook naar het geslacht kijken maar dat willen wij niet weten van te voren. We zullen bij de geboorte pas ontdekken of ons kleine wondertje een jongen of meisje is ♡
Tijdens de echo leek het erop dat alles in het gezichtje gesloten is, fijn om een kleine geruststelling te krijgen maar het is nog even wachten tot de definitieve uitslag tijdens de volgende (20 weken) echo!

Tot die tijd genieten we volop van de zwangerschap en we zijn er eigenlijk veel minder mee bezig dan ik in eerste instantie gedacht had.

In het 2e gedeelte zal ik jullie laten weten hoe de 20 weken echo gegaan is en de weken daarna! Als jullie vragen hebben mogen jullie ze gerust aan mij stellen.
Tot de volgende blog!

9

Sharing is caring!

Tags:
,
1Reactie
  • Colinda Visser
    Geplaatst op 19:04h, 10 december Beantwoorden

    Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap en geniet ervan want het is zooooo speciaal om samen zwanger te zijn! Ik ben benieuwd naar je volgende blog! En een echo zegt niet alles hoor!
    Onze (eerste) dochter heeft een enkelzijdijge complete Schisis en onze zoon was op de echo niets te zien..bij zijn geboorte werd direct zijn verhemelte gecontroleerd..was ook prima! Na 3 jaar werden zijn keelamandelen verwijderd en bam hij kon niet meer praten..ja heel nasaal..lang verhaal kort..hij had een flinke spleet in verhemelte maar met een dun laagje huid erover dus nooit ontdekt!
    Ze zijn beiden kerngezond..daar gaat t om! Successss….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.