Even voorstellen: Anne

Lieve lezers,

Welkom op onze site!

Mijn naam is Anne van de Ven, ik ben 17 jaar en ik woon in Oisterwijk, een stad vlakbij Tilburg. Mijn hobby’s zijn piano spelen, zingen, voetballen, hardlopen en leuke dingen doen met mijn vriendinnen. Met mijn 15 jaar heb ik mijn vmbo diploma behaald op 2College Ruiven. Omdat ik toen niet goed wist wat ik wilde doen met mijn leven heb ik er voor gekozen om aan de havo te beginnen. Ik moest naar een nieuwe school en ik was verschrikkelijk zenuwachtig. Dat was nergens voor nodig want ik heb daar één van de beste tijden van mijn leven gehad. Ik heb lieve mensen ontmoet en ik haalde de punten die ik nodig had om over te gaan naar havo 5. Toen ik een paar dagen geleden te horen kreeg dat ik was geslaagd was ik zo blij! Ik heb nu één van de doelen bereikt die ik wilde bereiken in mijn leven en daar ben ik trots op.

 

Schisis

fotovoordeoperatie

Toen ik nog klein was!

Ik ben geboren met een enkelzijdige lip, kaak en gehemelte spleet. Ik heb vele operaties gehad. De laatste operatie was in de zomervakantie van 2014, de kaakoperatie. Dit was eigenlijk de eerste operatie die ik echt bewust heb meegemaakt, ik was hier 15 jaar en bij mijn andere operaties was ik zo jong dat ik me daar bijna niets meer van kan herinneren. De operatie was zwaarder dan ik van te voren had gedacht. Ik, als een nuchtere meid had verwacht dat ik vrolijk uit de operatiekamer kwam gerold, maar dat was helaas niet het geval. Het herstel was zwaar zowel geestelijk als fysiek. Zelfs na een paar weken durfde ik nog niet bij een voetbal in de buurt te komen, terwijl dat toen mijn grootste hobby was. Mijn moeder heeft vanaf de dag dat de operatie plaatsvond tot ongeveer twee weken later elke dag een foto gemaakt van mijn gezicht. Op het moment zelf vond ik het verschrikkelijk dat ze foto’s aan het maken was, maar nu ben ik erg blij dat ze er zijn. Ik kan zien wat ik heb overwonnen en hoe sterk ik eigenlijk ben. Na een paar weken ging het wat beter, en nu, twee jaar later ben ik super blij met het resultaat.

Helaas ben nog niet helemaal uitbehandeld. Ik word nog geopereerd aan mijn lip en aan mijn neus. Dit zijn ook twee hele zware operaties. Doordat ik er bij de kaakoperatie ben achter gekomen dat je dit niet ‘zomaar’ in een vakantie kan plannen wil ik deze keer mijn tijd nemen om te herstellen. Ook heb ik vorig jaar een gat in mijn trommelvlies gekregen door een zware oorontsteking. Ik hoor daardoor niet meer zo goed en dat hoop ik met een operatie ook te verbeteren. Als ik terugkom van Amerika wil ik deze operaties plannen in de periode januari tot en met juli. Het wordt natuurlijk geen makkelijk half jaar maar ik heb nu wel een kans om eindelijk in één keer klaar te zijn met deze operaties zodat ik helemaal voorbereid aan mijn vervolgopleiding kan beginnen!

 

 Mijn Amerika verhaal!

Nu ik geslaagd ben ga ik naar Amerika met Education First! Dit is een organisatie waar je de kans krijgt om een jaar op een Amerikaanse Highschool te zitten. Ik ben op dit idee gekomen omdat ik eigenlijk per ongeluk langs het tentje van EF liep. Ik heb een proces doorlopen en ben uiteindelijk gekoppeld aan een gastfamilie in Oregon! Omdat ik vanaf januari 2017 aan mijn operatieproces wil beginnen ga ik maar een half jaartje. Ik wil dit gaan doen om onder andere mijn Engels te verbeteren, de Amerikaanse cultuur beter te leren kennen en om een fantastisch half jaar te beleven!

De Staat waar ik een half jaar naar school ga!

De Staat waar ik een half jaar naar school ga!

 

Ziekenhuisvriendinnetjes

Jaren geleden heb ik Marit en Bibi ontmoet in het ziekenhuis. We zaten in een groepje waar kinderen konden praten over hun ervaringen met schisis. Na de bijeenkomsten hadden we alleen elkaars huistelefoonnummer en het contact verwaterde best wel snel. Toen we alle drie wat ouder waren en we alle drie een smartphone kregen, hebben we het contact weer opgebouwd. Sinds een paar jaar is het contact zelfs zo goed dat we vaak afspreken en erg leuke dingen gaan doen. Met Marit en Bibi kan ik ervaringen uitwisselen en ze begrijpen me zo goed! Sinds ik Marit en Bibi ken voelde ik me niet meer ‘de enige’ en voel ik me ook minder alleen. Samen zijn we zelfs een eigen praatgroepje gestart in het ziekenhuis waarbij we kinderen hun verhaal lieten doen, omdat dit toen bij ons ook zo goed geholpen heeft!

Marit, Bibi, Ik en ons groepje in het ziekenhuis!

Marit, Bibi en ik met ons groepje in het ziekenhuis!

 

Kijk, iedereen heeft wel iets wat hij/zij niet mooi vind aan zichzelf. En hoe erg je er ook van baalt, het is iets wat je onderscheid van de rest en daar mag je trots op zijn.

Hoe erg ik ook zit met een feit dat ik vaak naar het ziekenhuis moet, minder goed hoor, operaties moet ondergaan, word nageroepen, word aangestaard en word uitgescholden. Mijn optimisme staat daar boven. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en wat ik heb mogen meemaken. Ik heb vriendinnen voor het leven gemaakt, Jan-jaap van der wal mogen interviewen en zijn show mogen bijwonen in België, andere kinderen mogen helpen in het ziekenhuis en nog veel meer.

Blijf vechten voor wat je wil bereiken, en als je je doel hebt bereikt stel dan nieuwe doelen. Werk je zelf omhoog en haal alles uit je leven. Het is kort, dus geniet ervan. Kortom, als je iets wil doen in je leven, doe het dan. De enige die jou tegen kan houden ben je zelf.

Marit, Bibi & Ik!

Marit, Bibi & Ik!

Sharing is caring!

22 Reactie's
 • Peer
  Geplaatst op 18:39h, 19 juni Beantwoorden

  Hey Anne! Heel veel succes in The U.S. Of A! Zet um op! Dat gaat je lukken. Ik heb het ook gedaan, ben er heel veel wijzer van geworden! Mocht je een vraag hebben, laat maar horen. Wellicht dat ikke kan helpen! Nogmaals veel plezier en succes!

  • Anne van de Ven
   Geplaatst op 20:28h, 19 juni Beantwoorden

   Hey Peer,

   Dankjewel! Ik weet je te vinden voor vragen, bedankt voor het aanbod!! Het is spannend maar het komt inderdaad allemaal goed!

 • Sanne
  Geplaatst op 23:44h, 19 juni Beantwoorden

  Heeeee Annie!

  Wat ben ik ontzettend trots op je, hoe je alles doet met wen glimlachje. Laat sukkels die glimlach niet wegnemen.
  Je bent een topper!
  Dikke kus Sanne

  • Anne van de Ven
   Geplaatst op 18:39h, 20 juni Beantwoorden

   Ahh lief Sannie! Ik doe alles zeker met wen glimlach 😛
   xx

 • Jeanette Nanne
  Geplaatst op 10:56h, 20 juni Beantwoorden

  Hoi Anne, wat ben jij een kanjer!!! Geweldig hoe positief je bent!!! Wens je inderdaad een supertijd in Amerika en heel veel sterkte het halve jaar daarna.
  Duim omhoog voor jou! ???

  • Anne van de Ven
   Geplaatst op 11:58h, 22 juni Beantwoorden

   Wat lief bedankt!! 😀

 • Tante Nel
  Geplaatst op 11:54h, 20 juni Beantwoorden

  Hallo Anne
  Geweldig geschreven en veel succes in Amerika ??????

 • Liesbeth Jansen
  Geplaatst op 12:31h, 20 juni Beantwoorden

  Anne
  Wat een mooi verhaal. Dit heb je erg goed gedaan. Je bent een stoere en knappe meid die dit goed aan kan. Heel veel sterkte en succes in Amerika. Ik zal je site volgen liefs en kusjes van oma Jansen

 • Jet
  Geplaatst op 12:56h, 20 juni Beantwoorden

  Lieve Anne ,
  Wat een verhaal als het zo leest.heel mooi geschreven.
  Ik had tranen in mijn ogen .
  Super Ik wens je heel veel plezier in Amerika .

 • Karin Rentmeester
  Geplaatst op 13:22h, 20 juni Beantwoorden

  Hoi Anne, je kent mij niet. Ik werd aangetrokken door het stukje wat voorbij kwam op Facebook over en van jou. Je ouders ken ik wel, en je lieve oma van de Ven, wat een fantastische mensen. Het is dan ook geen wonder dat jij zo’n bijzonder mooi mens geworden bent. Je hebt al heel jong geleerd om te knokken dat heeft je ook geholpen dat je zover bent gekomen, en met trots terug mag kijken op je leven. Ik wil je enorm veel succes, geluk en gezondheid toewensen in een mooie toekomst die voor je voeten ligt.

  Karin Rentmeester van de Langenberg.

 • Cora Rijnen
  Geplaatst op 15:50h, 20 juni Beantwoorden

  Anne, van harte gefeliciteerd met je behaalde diploma. Super goed gedaan. Veel leeftijdgenootjes kunnen een voorbeeld aan je nemen. Je doorzettingsvermogen, je realiteitszin zijn fantastisch. Er staat een mooie toekomst voor de deur. Heel veel succes in Amerika. Geniet ervan Je hebt het zo verdiend. Je bent een knappert, in alle opzichten!!!!
  Liefs

 • Bibi
  Geplaatst op 17:15h, 20 juni Beantwoorden

  Super mooi geschreven Anne!xx

 • Gerry van Schijndel
  Geplaatst op 18:50h, 20 juni Beantwoorden

  Hoi Anne.
  Allereerst proficiat met je diploma.
  Ik heb je verhaal gelezen en vond het geweldig zoals jij het opgeschreven hebt. Je had pech om geboren te worden met deze verminking aan je gezicht. Als ik naar de foto kijk van nu dan ben je een pracht meid geworden. Niet alleen aan de buitenkant, maar de binnenkant is nog veel mooier. Je bent in alle opzichten een kanjer. Je hoeft je nergens meer voor te schamen, je mag er zijn zoals je bent. Ga eerst lekker genieten in Amerika. Ik wens je daar een hele fijne tijd toe en beleef het met alles wat je in je hebt en dat is heel veel.
  Groetjes Gerry. ?????

 • Rachel
  Geplaatst op 19:09h, 20 juni Beantwoorden

  Waauw, Ann
  Mooi verhaal, heel erg veel succes in Amerika en vergeet niet te genieten!

  Liefs Rachel

 • Kimmieballie
  Geplaatst op 20:07h, 20 juni Beantwoorden

  ANNIEBALLLLLIEEEEEEE,
  Heeeeel mooi geschreven annie, ik ben trots op je!!! Ik ben sws trots op je, ook als je het niet had geschreven hoor XD.
  Ook harstikke leuk dat je naar Amerika gaat!! Ik ga je sws stalken op skype, dan weet je dat alvast 😛
  Ik ga je heel erg missen in Amerika!!!!!!!!!!!!
  Loveyouuuuuuuuuuuuu
  xxxxx

 • Margot
  Geplaatst op 20:50h, 20 juni Beantwoorden

  Wauw! Super gezegd anniee! Ben super trots op je meiss! Heel veel plezier in Amerika en ik ga je missen! We gaan er een mooi afscheidsfeestje van maken!
  xx

 • Anita
  Geplaatst op 21:10h, 20 juni Beantwoorden

  Zo anne,
  Wat knap van je.
  Je ziet er goed uit en jouw vriendelijkheid staat op nummer 1.
  Veel plezier in amerika. Geniet ervan.

 • Ely Verhoeven
  Geplaatst op 22:45h, 20 juni Beantwoorden

  Ha Anne,
  van Harte gefeliciteerd met het behalen van je HAVO diploma!
  Ik vind dat je een prachtig artikel hebt geschreven en bewonder je openheid.
  Heel veel plezier en succes in Amerika, dik verdiend,

 • Hans Vermeer
  Geplaatst op 17:12h, 21 juni Beantwoorden

  Hoi Anne , wat een mooi “levensverhaal” van jou ! Ook wij zijn trots op jou en hopen dat je allereerst een supertoffe tijd gaat beleven in Amerika alvorens het zware proces van operaties Weer in te gaan .. Ik hoop dat je al je ervaringen blijft opschrijven voor iedereen zodat we met je mee kunnen leven en mee kunnen genieten van al jou positiviteit ., Anne ga ervoor ???..

 • annemie v.d.ven
  Geplaatst op 21:26h, 21 juni Beantwoorden

  Hallo lieve Anne.

  Ik ben erg trots op je,om alles wat je al bereikt hebt en nog zeker gaat bereiken.
  Je hebt een mooi verhaal geschreven,toppy.
  Lieve groetjes.Oma v.d.Ven

 • Loeki Koekkoek
  Geplaatst op 14:42h, 22 juni Beantwoorden

  Mooi verhaal om te lezen. Sommige dingen herkenbaar sommige misschien nog te verwachten voor onze zoon. Veel plezier in Amerika.

 • Anja van Overdijk
  Geplaatst op 09:58h, 03 juli Beantwoorden

  Lieve Anne,
  Ben ontroerd na het lezen van jouw verhaal. Als jouw oppas heb ik verschillende
  operaties van dichtbij meegemaakt,
  Je bent aan de buitenkant veranderd maar je bent aan de binnenkant een mooie vrouw.
  Veel plezier in Amerika. Lieve groet Anja

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.