Even voorstellen: Bibi

Welkom op www.wijhebbeneenschisis.nl!

.Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze site! Mijn naam is Bibi en ik ben 16 jaar.  Sinds maart 2015 blog ik op mijn eigen site, www.miss-elisabeth.weebly.com en sinds mei 2015 blog ik ook voor BOSK. Nu heb ik ook het voorrecht om voor deze mooie site te bloggen en daar ben ik heel erg dankbaar voor! In deze blog wil ik me aan jullie voorstellen. Veel leesplezier! 

 

Mijn hobby’s

Mijn hobby’s zijn dansen, koken, schrijven, reizen, skiën en lezen. Sinds mijn 6e levensjaar dans ik. Ik ben begonnen met ballet, maar ik doe nu een compleet andere dansstijl: hip hop! Dansen speelt een heel belangrijke rol in mijn leven. Ik kan er mijn gevoel in kwijt en ik kan me erin uiten. Ik kan mijn gevoelens ook goed uiten door ze op te schrijven. Dat doe ik niet alleen op mijn blog, maar ook door verhalen en gedichten te schrijven. Mijn fantasie in de vrije loop laten door verhalen te verzinnen vind ik super leuk om te doen. Het is dan ook een droom van mij om later een boek uit te geven!

Zoals ik al zei vind ik reizen en skiën ook heel erg leuk. Ik heb al veel landen in mijn leven mogen zien en daar ben ik heel erg dankbaar voor! Ik vind het leuk om nieuwe culturen te ontdekken en andere omgevingen te zien.  Ik houd van de natuur en vind het dan ook erg leuk om in de winter op wintersport te gaan en in de zomer te genieten van een bergwandeling in Oostenrijk/Zwitserland. Maar lekker op het strand liggen vind ik ook niet verkeerd hoor! 😉

Werk & school

Sinds kort werk ik bij de Efteling. Dus als je een keertje langs komt, laat het me dan vooral weten! Ook geef ik huiswerkbegeleiding en ik ga natuurlijk ook gewoon naar school. Ik zit momenteel in 4 gymnasium en ik heb een natuur & techniek en een natuur & gezondheid  profiel. Later wil ik misschien tandarts of orthodontist worden of in een ziekenhuis gaan werken. Mede door mijn ervaringen die ik heb met ziekenhuizen, tandartsen en orthodontisten ben ik hier erg in geïnteresseerd geraakt.

Hazenlip

Ik ben geboren met een complete enkelzijdige schisis. Voordat ik geboren werd wisten mijn ouders niet dat ik een  hazenlip zou hebben. Ik gebruik overigens het woord hazenlip, omdat ik dit niet beschouw als een scheldwoord en het bekender is dan schisis.

Zo zag ik eruit voor mijn allereerste operatie. Mijn lip, gehemelte en kaak was gespleten.

Zo zag ik eruit voor mijn allereerste operatie. Mijn lip, gehemelte en kaak was gespleten.

En zo zag ik er na mijn eerste operatie uit! :)

En zo zag ik er na mijn eerste operatie uit! 🙂

Gelukkig ben ik nooit echt met mijn hazenlip gepest. Wel heb ik op de middelbare school te maken gehad met mensen die me nadeden, maar door het zelf op te lossen is dit nu gelukkig gestopt. Natuurlijk heb ik vaak last van starende blikken op straat en mensen uit mijn omgeving die me napraten en naroepen. Dat is vervelend, maar ik leer er steeds gemakkelijker mee om te gaan. Ik probeer van elke negatieve situatie iets positiefs te maken en niet te veel te blijven hangen in negatieve gevoelens, want met piekeren schiet je niks op!

Ik heb ook een hoop positieve dingen aan mijn hazenlip overgehouden. Zo ben ik  bij de BZT-show  geweest met Jan Jaap van der Wal. Ook heb ik door een project in het ziekenhuis twee hele goede vriendinnen, Anne en Marit, leren kennen. Ik heb samen met hen een zelfde soort project opgericht waarbij we kinderen met een hazenlip kennis met elkaar lieten maken en beter met hun hazenlip leerden omgaan door middel van gesprekken en spellen. We hebben een erg sterke band met zijn drieën doordat we elkaar heel erg goed begrijpen. Anne en Marit schrijven overigens ook voor deze site.

Marit, Bibi en Anne

Marit, Bibi en Anne

Ook heb ik Justine, een Vlaams meisje dat ook een hazenlip heeft, leren kennen door mijn hazenlip. Ik ben zelfs voor een dag model geweest samen met allemaal andere mensen die ook een hazenlip hebben (waaronder Claudia)! Ik heb dus een hele hoop leuke dingen meegemaakt en geweldige mensen leren kennen en dat alles door mijn hazenlip!

Zo zie je maar weer: elk nadeel heeft zo zijn voordeel! Met deze uitspraak wil ik mijn blog afsluiten. Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Bedankt voor het lezen en tot snel!

Fotoshoot van JOW Fashion samen met Claudia

Fotoshoot van JOW Fashion samen met Claudia(links)

Sharing is caring!

3 Reactie's
 • Petronella
  Geplaatst op 22:19h, 18 juni Beantwoorden

  Mooi geschreven en leuke foto’s!! Respect!

  • Bibi
   Geplaatst op 17:11h, 20 juni Beantwoorden

   Dank u wel! 🙂

 • Oma piep
  Geplaatst op 20:58h, 21 juni Beantwoorden

  Wat ben je toch een kanjer!! Altijd optimistisch en met geweldig veel talenten en wat altijd wil je iedereen helpen.Jouw blogs zijn ook altijd zo positief.Ga zo door BIBI!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.