Even voorstellen: Daisy (gastblog)

Hoi allemaal!

Ik ben Daisy , 14 jaar en geboren met een dubbelzijdige schisis.

OnverwachtWhatsApp Image 2016-08-25 at 17.56.49

Mijn ouders wisten  helemaal niet dat ik geboren zou worden met een schisis, doordat de artsen bij de echo’s niet naar mijn hoofd keken, maar alleen maar naar andere delen van mijn lichaam. Daardoor wisten ze van te voren dus nog niet dat ik een schisis zou hebben en was het nogal schrikken voor mijn ouders toen ze zagen dat ik een schisis had. Nadat de arts verteld had dat alles goed en mooi zou worden gemaakt door middel van operaties, hadden ze er geen problemen meer mee.

Operaties en spraakproblemen

Ik heb net zoveel operaties gehad als anderen met een schisis (een stuk of vijf), dus dat valt gelukkig mee. Ik moet er nog ongeveer twee krijgen. Waarschijnlijk gaat een dokter dit jaar een spier doortrekken in het middenstuk van mijn bovenlip. Ik heb gelukkig geen kaakoperatie nodig. In plaats daarvan heb ik een beugel die z orgt dat de onderbeet minder wordt. Jammer genoeg heb ik wel wat spraakproblemen. Zo zijn de s en de z soms lastig voor mij en moet ik vaak dingen herhalen. Daar word ik soms gek van.

CommentaarWhatsApp Image 2016-08-25 at 17.56.51 (1)

Vaak hebben mensen commentaar op m’n schisis. Natuurlijk zijn er ook gewoon mensen die op een normale manier vragen wat er mis is met m’n lip. Toen ik klein was werd ik niet super veel gepest, maar de woorden haas en konijn kwamen wel vaak terug. Nu lachen mensen er meer om, wijzen ze me na en staren ze. Gelukkig ben ik nu wel wat gewend.

Vroeger viel mijn schisis meer op, doordat ik een bobbel had bij m’n voortanden (zie foto), maar gelukkig is dat door middel van een beugel nu niet meer zichtbaar.

Vrolijk

Ondanks mijn schisis was ik vroeger altijd een vrolijk meisje! Zo huilde ik als baby nooit. Zelfs na de operatie zat ik thuis al snel weer te lachen!

Sommige dingen zijn eng

Ik vind nieuwe mensen ontmoeten en dingen lezen in de klas best eng, omdat ik altijd bang ben dat mensen me niet verstaan en gaan lachen, maar tot nu toe valt dat mee.

TekeningWhatsApp Image 2016-08-25 at 17.56.51

Ik houd van tekenen en heb een tekening gemaakt van een meisje met een schisis vanaf de zijkant. Hiervoor heb ik een beetje mijn zijprofiel gebruikt.

Het komt goed!

Ondanks alles ben ik toch een beetje blij dat ik een schisis heb, want anders had ik al deze andere lotgenootjes nooit gekend! Het is fijn om te weten dat je niet alleen bent. Toch heeft ieder zijn eigen verhaal erachter en dat is juist zo interessant. Aan alle andere lotgenootjes/ouders wil ik zeggen dat alles goed komt! Soms zijn er slechtere dagen, maar echt; het komt goed! Hou je sterk en geef niet op!

Daisy

1 Reactie

  1. Johan

    Netjes meid!!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook: