Even voorstellen: Fleur (gastblog)

Hoii allemaal! Ik ben Fleur, 16 jaar en woon in de gemeente Tilburg. Ik zit in het laatste jaar op de middelbare school in Oisterwijk.
Ik ben geboren met een dubbelzijdige, volledige lip – , kaak- en gehemeltespleet. Op 9 april 2000 ben ik geboren in het huis waarin ik nu nog steeds woon. Mijn schisis kwam onverwachts, dus mijn ouders waren wel een beetje geschrokken. Voor mijn 2 zussen was ik heel normaal, zo normaal dat 1 van mijn zussen over een andere baby zei dat er iets mis was met hem; hij had 2 neusgaten!
Ik heb al veel operaties ondergaan. Een van mijn grootste operaties was die van 5 juli 2016. Ik kreeg een lip correctie, waarbij een deel van mijn onderlip in mijn bovenlip geplaatst werd en mijn lippen voor 3 weken dicht genaaid waren. Het was zeer zwaar voor mij, maar ook voor mijn familie. Ik kon zien dat ze zich sterk hielden in mijn buurt. Mijn familie en ik zijn super blij met het resultaat!
Toen ik begon met praten namen we gelijk logopedie om alle woorden goed te kunnen uitspreken. 4 jaar geleden zijn we daarmee gestopt, want het ging goed met alle uitspraken. Sinds december 2016 ga ik weer naar de logopedie voor de T en de S. Presentaties houden vind ik best leuk om te doen, alleen sommige woorden zijn zo lastig uit te spreken en ik weet niet of mensen mij goed verstaan.

Vroeger was ik zeer verlegen en praatte ik niet tegen onbekende, maar na de tweede klas van de middelbare ben ik veel veranderd en durf ik op straat mensen aan te spreken.
Ik heb een superleuke en grappige vriendengroep. Ze steunen me altijd als ik een operatie heb en ze vrolijken me altijd op als alles even te zwaar is.
Ik heb al veel operaties gehad en weet dat er nog meer aan komen. Al die operaties zijn niet fijn. Wat mij helpt om door te zetten is dat ik wil weten hoe het er gaat uitzien als ik klaar ben met alles.
Ik heb best vaak een beugel, soms moeten ze er weer uit voor een operatie. Mijn beugel is niet echt voor het recht zetten, maar voor de stevigheid.
Ik ben nog nooit gepest geweest (GELUKKIG!!), ik word wel vaak aangekeken, dat probeer ik te negeren en dan denk ik bij mezelf: “iedereen heeft wel iets, bij mij kun je het nou eenmaal zien”. Doordat ik altijd mezelf blijf als ik ergens heen ga letten mensen niet echt op wat ik heb, ze zien eerst mijn karakter en dan pas mijn uiterlijk. Mensen vragen weleens wat ik heb, meestal ben ik blij dat ze het vragen, dan tonen ze interesse in mij en mijn schisis.
Ik denk wel dat ik nog een paar problemen ga tegen komen in mijn leven. Vooral voor mijn opleiding als schoonheidsspecialiste.
Ik hoop dat het eindresultaat er mooi gaat uitzien net zoals bij vele anderen. Ondanks mijn schisis heb ik een superleven.

Mijn levensmotto: Live your life and be yourself! (leef je leven en wees jezelf!)

Sharing is caring!

5 Reactie's
 • Kathleen
  Geplaatst op 07:11h, 23 januari Beantwoorden

  Mooi geschreven, Fleur! Je bent inderdaad een heel sterk en mooi mens!!

 • Bibi
  Geplaatst op 07:48h, 23 januari Beantwoorden

  Fleur, wat heb je dit goed geschreven zeg! Ik vind je echt een heel sterk persoon!

 • Monique Punte
  Geplaatst op 20:18h, 23 januari Beantwoorden

  Lieve Fleur, ik ken je al vanaf het moment dat je bent geboren.
  En wat waren je ouders blij met er weer een lief klein fleurtje bij.
  Voor ons was het geen punt jou schisis je was gewoon fleur een parmantig meiske.
  Voor je ouders was geen moeite teveel en bovendien stond/staat hun hart open voor alle vriendinnetjes/oppas kindjes die zich mochten warmen aan hun aandacht .
  Bovenop alle therapieën/operaties die je hebt ondergaan bleef je aardig en belangstellend naar andere toe.
  Lieve Fleur we zijn elkaar uit het oog verloren, maar zeker niet uit het hart.
  Ik wens jou je zusjes en je ouders alle goeds en hoop dat we elkaar nog eens gaan zien. Het ga je goed.

 • Frans Douwen
  Geplaatst op 10:01h, 26 januari Beantwoorden

  Dag Fleur,

  Ik ben zacht geraakt door uw openheid en uw innerlijke kracht.. Nu je 16 jaar geworden zijt, sta je nog voor een goede toekomst. Het verhaal, uw verhaal is niet af, geloof me, het beste moet nog komen. Vooral omdat je gereed zijt. : Live your life and be yourself! Wanneer het soms moeilijk wordt, klop dan aan de deur van een vriend /vriendin, ik ben er één van.
  Tot volgende zondag?
  Frans

 • Marie-Cécile Heidema
  Geplaatst op 16:19h, 27 januari Beantwoorden

  Hoi Fleur,
  Wij kennen elkaar al een tijdje en hebben vanaf het begin samen veel “gekletst”. Je hebt een goed verhaal geschreven. Vanaf het begin dat ik je ken ben je dapper, sterk en een echte doorzetter. Ik heb dan ook alle vertrouwen in jou en jouw toekomst!
  Heel veel succes,
  Marie-Cécile Heidema

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.