Even voorstellen: Lieneke (gastblog)

Hallo iedereen!!

Ik ben Lieneke Lindenberg, ben 18 jaar oud en woon in Oosterwolde fr. Ik ben geboren met een enkele Cheilo-gnatho-palatoschisis = lip + kaak + gehemeltespleet aan de linkerkant. Ze behandelen mij in het UMCG in Groningen. Hier heb ik een paar weken geleden mijn laatste en 10e operatie gehad. IMG-20160512-WA00212016-06-24 20.31.37Dit was een neuscorrectie omdat het tussenschot in mijn neus zo scheef stond waardoor ik met maar 1 neusgat kon adem halen. Verder hebben ze ervoor gezorgd dat me neus wat minder naar binnen stond en hebben ze het symmetrisch gemaakt. Ik heb de eerste 2 weken er wel wat last van gehad maar nu niet meer. Van de vorige operaties herinner ik me bijna niks meer, ik was toen ook nog wat jonger. De laatste keer dat ik een operatie gehad heb was 9 jaar geleden. Dat was een bottransplantatie, hier heb ik ook een angst voor naalden aan overgehouden omdat ze mijn aders toen niet konden vinden.

Op de basisschool werd ik nog wel eens gepest, dat kwam waarschijnlijk doordat ik wat nasaal praatte door de schisis en me zeer onzeker voelde. Nu zie en hoor je bijna niet meer dat ik  met een schisis ben geboren en ben een stuk zelfverzekerder geworden.

ik heb de mavo gedaan en volg nu de opleiding interieurbouw niveau 2 aan de ROC Friese Poort in Drachten. Als ik deze opleiding heb afgerond wil ik volgend schooljaar verder gaan leren en beginnen met niveau 3 aan de ROC Friese Poort in Sneek. Hier zijn ze wat meer gericht op de scheepsinterieurbouw en dat is wat ik heel graag zou willen doen. Ik ga daar dan ook in de omgeving wonen. De klas waar ik nu in zit ga ik dan wel enorm missen, dit is de eerste klas waarin ik mezelf kan zijn en er echt bij hoor. Dit jaar heb ik ook mijn beste vriendin leren kennen, zij zit in het eerste jaar en komt ook uit Oosterwolde. Ze heeft me echt gesteund bij de laatste operatie.

Mijn hobby’s zijn: zeilen, korfbal, feesten en afspreken met mijn beste vriendin.

IMG-20160531-WA000320160624_204051

Door een metamorfose dag voor kinderen met een schisis ben ik in contact gekomen met lotgenootjes, dit vond ik erg fijn. Zo hoorde je allemaal verhalen over anderen hun schisis en hoe ze dit ervaren. Ze lieten ons die dag zien dat ook als je met een schisis bent geboren knap kunt zijn ook al denk je dat zelf soms van niet.  Nu zit ik in een app groep met allemaal lotgenootjes, als er wat is snappen we elkaar heel goed omdat we hetzelfde mee maken en kunnen elkaar zo goed helpen.

Uiteindelijk heb ik heel wat moeten doorstaan maar zeer tevreden over hoe ze mijn schisis tot zo’n mooi resultaat hebben kunnen maken, en ik ben daar de doctoren zeer dankbaar voor. Ik ben er trots op om een schisis geboren te zijn.

Sharing is caring!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.