Even voorstellen: Maarten (Gastblog)

Hee lieve mensen, wat een eer om gast blogger te zijn voor deze geweldige site die door Ruben is opgezet dankjewel maat :). Voordat ik mijn hele riddel achterlaat  lijkt het me eerst verstandig om me maar even voor te stellen. Dus ga er maar goed voor zitten achter je laptop/ telefoon pak wat lekker drinken erbij en wat chips, doe iets geks, want nu wordt het heftig 😉

Nou okey …nu kom het hoor 😉

Ik ben maarten ben 19 jaar en woon in West-brabant.

Ik ben geboren met een dubbelzijdige schisis totaal, toen ik geboren werd was het een heel groot gat. Ik werd behandeld in het St.Elisabeth ziekenhuis Tilburg.  Ik ben dinsdag 5 juli  geopereerd. Ik wilde nog een lipcorectie laten doen omdat ik er nog niet helemaal tevreden mee was, als ik dat achter de rug heb, dan ben ik pas echt klaar 🙂 . Ik heb vorig jaar mijn laatste operatie gehad, een neuscorrectie. Ik heb er best wel lange tijd last van gehad na de operatie, vooral omdat er rotzooi me ogen inliep, maar gelukkig heb ik daar geen last meer van.

Pesten

Vroeger op de basisschool werd de schisis moeilijk geaccepteerd en wat krijg je dan? Dat je gepest word. Vooral in groep 7/8 was het het ergste. Dan krijg je dat mensen partij gaan kiezen en gaan puberen en de zwakste schakel, wat ik dus was, dat ze die gaan pesten. Het was zelfs zo erg dat ik laatste 2 weken voor de zomervakantie van school af ben gegaan. Daarna kwam ik op de middelbare school ( praktijkschool ). Toen ik daar binnenkwam, in jaar 1, mocht ik gelijk wat erover vertellen want het kwam nog wel is voor dat mensen vervelend deden. Dat hielp best goed. Maar later krijg je toch nog dat mensen vervelend gaan doen. Als mensen vervelend gaan lopen doen dan is het beter om te proberen om er sterker boven te staan en te denken dat ze het over hun eigen hebben. En wat er ook gebeurt blijf positief want het komt echt allemaal goed, want het gaat erom dat jij een mooi persoon ben.

 

Trots op mijn schisis

Ikzelf ben best wel trots op mijzelf dat ik met een schisis geboren ben. Ja ik weet, klinkt heel cliche en raar. Maar daardoor ben ik wel geworden hoe ik ben en hoe ik wilde worden en ken ik de mensen waar ik van hou en waar ik om geef. Ik ken ook zelf mensen die ook een schisis hebben zoals de oprichter van deze site en facebookpagina Ruben en nog vele andere. Ik zelf vind dat wij mensen met een schisis bijzondere mensen zijn, want wij kunnen elkaar helpen en we weten ook van elkaar wat we hebben meegemaakt/doormaken, en kunnen elkaar in steunen waar nodig want wij begrijpen elkaar echt.

Ik ben door het pesten en moeilijke tijd op school sterker in me schoenen gaan  staan en durf meer op mensen af te stappen nou soms… alleen soms heb ik er nog beetje moeite mee. Maar daar moet ik me overheen zetten, en als het echt niet gaat dan laat ik het maar gaan. Maar  de tip is..die ik zelf heb bedacht. Als ik zelf op iemand af stap dan probeer ik altijd aan te voelen of het okay is. En als het okay is ga ervoor, maar als je het gevoel heb dat het niet zo is laat het gaan.

Wat doe ik zelf?

Ik zelf zit nu niet meer op school ik werk vanaf april 2015 voor Mcdonald’s. Ik heb daar donderdag 25 augustus voor het laatst gewerkt. Ben er weggegaan omdat ik vanaf 5 september een horeca opleiding ga doen. Maar daarvoor eerst lekker op vakantie naar Porec, Kroatië. Wat ik verder leuk vind om te doen is: wandelen in de natuur, ik heb op 10 minuten afstand een groot bos waar ik soms heen ga; Zingen vind ik ook leuk, de ene zegt “maarten je heb een prima stem”, en de andere zegt: “ maarten …het komt wel goed “ of “maarten doe maar niet ;)”;  Muziek vind ik daarnaast ook heel erg leuk, want voor mij is 1 dag zonder muziek 1 dag niet geleefd. Ik vind alle muziek soorten wel leuk. Zoals de top 40 en ja, verder van alles. Heel soms draai ik echt van die party rammers maar dat ligt meer aan mijn stemming. Mijn favoriete muziek band is U2 en Coldplay. Coldplay omdat zij hebben muziek wat echt mijn smaak is en sommige liedjes staan echt op mijn lijf geschreven wat ook echt herinneringen en een betekenis heeft voor mij zoals: Yellow , everglow ,The scientist , Ink, Magic, Up&Up, midnight en Sky full of stars. Verder vind ik videografie leuk dus opnames maken van bijvoorbeeld feesten of evenementen dat monteer ik dan en bewaar ik het gewoon omdat het leuk is en omdat het kan. Ook vindt ik het leuk om te chillen met vriendinnen. Ja ik heb meer meiden als vrienden dan jongens en ja ik weet ook niet hoe dat komt, maar dat maak niet uit is alleen gezellig.  Wat ik zelf ook erg leuk vind om te doen is stedentrips maken, dus ben ik graag de deur uit. Toen ik nog vakantie had was ik met de trein een dagje weg geweest. Ik ben vanuit Breda naar Eindhoven gegaan en vanuit Eindhoven door naar Utrecht waar ik een tussenstop hield. Daarna door naar Amsterdam. Ik heb daar op Amsterdam centraal nog leuke mensen leren kennen die daar piano spelen en daarbij zongen. Natuurlijk deed ik ook mee en hadden we samen voor die avond een koortje gevormd wat best wel bekijks trok vooral van voorbijgangers en toeristen. Was super mooi wat we hebben weggezet op centraal.

Ik vond het leuk om voor deze site/pagina voor deze 1x te mogen bloggen.

Dus bedankt daarvoor 🙂

Mochten er vragen zijn of opmerkingen dan kan je altijd bij me terecht.

Met lieve vriendelijke groet,

Maarten 🙂

2 van mijn favoriete liedjes:

Sharing is caring!

1Reactie
  • Johan van de ven
    Geplaatst op 17:56h, 07 oktober Beantwoorden

    Go for the best Maarten!!???

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.