Even voorstellen: Claudia

Hallo allemaal!

Ik ben Claudia Vermeulen, 18 jaar en ik woon in een klein dorpje vlakbij Delft.

Mijn hobby’s zijn fotograferen, en bakken. Vaak ga ik ’s avonds of ’s ochtends vroeg een ronde lopen of fietsen om mooie foto’s te schieten.
Ik ben ook veel in de keuken te vinden. Bijna elke week bak ik wel een taart of koekjes, gewoon omdat het zo leuk maar vooral zo lekker is!
Ik doe de opleiding frontofficemanager op het Zadkine in Rotterdam. Volgend jaar ga ik mijn laatste jaar in en ik hoop dat ik ga slagen! Daarna heb ik nog geen idee wat ik wil ga doen.

Ik ben in maart 1998 geboren met een enkelzijdige schisis, de minst erge vorm waar ik nog steeds erg blij om ben.
Mijn kaak stond helemaal goed en mijn gehemelte was ook gesloten!

Toen ik in groep 5 van de basisschool zat begon het meer te spelen dat ik een schisis had. Als ik naar school liep voelde het alsof iedereen raar naar me keek door mijn schisis, dit kwam ook omdat ik op school gepest werd. Klasgenoten deden erg raar over mijn schisis en noemde me haas. Dit ging door tot de middelbare school wat mij erg geraakt heeft.

Ook op de middelbare school werd ik nog erg veel nageroepen. Toen ik op de middelbare school zat heb ik mezelf erover heen gezet en probeerde ik me niet zoveel meer aan te trekken van de opmerkingen. Ik wist zelf dat ik anders was en dat ik er verder niks aan kan doen.

Er zijn ook erg veel mensen die vooral ge├»nteresseerd zijn in wat je hebt omdat ze eigenlijk niet precies weten wat het is en hoe het komt. Aan het begin wilde ik liever ook niet dat ze ernaar vroegen. Ik wou gewoon normaal zijn zoals iedereen. Als mensen er later naar vroegen vond ik het fijn en wou ik er best met de mensen over praten. Je ziet toch dat de mensen ernaar kijken en dan vind ik het ook wel fijner als ze er dan gewoon naar vragen. De vraag die ik vaak te horen kreeg was ”Wat heb je daar bij je lip? Heb je een ongeluk gehad”? Het valt mij op dat er toch nog zoveel mensen zijn die nog niet helemaal weten hoe en wat een schisis is, terwijl het voor mij zo vanzelfsprekend is.

Ik heb 4,5 jaar lang een beugel gehad. Hier werd ik heel vaak heel gek van maar wat ben ik blij met het resultaat! Het is zo knap om te zien wat er allemaal kan met een beugel.

Operaties
Ik heb maar weinig operaties gehad. Mijn lipsluiting toen ik 3 maanden was, en toen ik 11 jaar was werd er een botje uit mijn heup gehaald en in mijn kaak geplaatst. Volgende week (23 juni ) wordt mijn verstandskies eruit gehaald omdat die gebruikt moet worden voor mijn implantaat ( dit is nog een erg lang proces), en ik sta nog op de wachtlijst voor mijn lip en neuscorrectie. Deze operatie wordt waarschijnlijk pas na augustus.

Bedankt voor het lezen!

Hier een aantal foto’s hoe het er vroeger uit zag.

2014-11-23_55

2014-11-23_114

Dit is een foto uit 2009. Hier kan je goed zien hoe mijn tanden stonden.

21-10-2009 (13)

En zo zie ik er nu uit! ­čÖé

20160215_114113

IMG_20160116_220521 (1)

Sharing is caring!

2 Reactie's
 • Jeanine
  Geplaatst op 19:51h, 17 juni Beantwoorden

  Wat een mooi stukje!!

  • Claudia
   Geplaatst op 18:01h, 18 juni Beantwoorden

   Dat is fijn om te horen. Dankuwel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.