Ik ben anders NOU EN? – Gastblog over het boek van Robin de Grooth

Robin de Grooth, vader van 3 kinderen en zelf ook geboren met een schisis, heeft onlangs een prachtig en realistisch boek uitgebracht over het hebben van een schisis.

Het doel van Robin met dit boek is om te laten zien, dat kinderen met een schisis een net zo fijn leven tegemoet kunnen gaan als ieder ander. En misschien nog wel het belangrijkste: hij hoopt hiermee kinderen met een schisis meer zelfvertrouwen te geven.

Aanleiding & ontstaan van: Ik ben anders NOU EN? 
Toen het 3e kindje van Robin en zijn vriendin op komst was, en ze net te horen gekregen hadden dat dit kindje met een schisis geboren zou worden, groeide bij Robin het gevoel hierin iets te willen betekenen

Robin, die zelf dus ook met een schisis geboren is, wist goed wat hen als kersverse ouders van een kindje met een schisis nu te wachten zou staan. En hij zou hierin zijn gezin prachtig kunnen ondersteunen.

Tegelijkertijd groeide bij Robin het gevoel, om aan zijn kinderen en omgeving door middel van een boek uit te leggen wat het nou eigenlijk betekent om geboren te zijn met een schisis. Wat is het precies? En wat staat je als kind en ouder te wachten in de vorm van verschillende operaties en levensloop? Robin ging op zoek naar zo’n boekje, maar vond niks naar zijn zin.

Toen ontstond bij Robin het gevoel om dit boek zelf te schrijven. Voor zijn dochtertje dat op komst was, en zijn andere kinderen. Maar hij hoopte op deze manier ook een mooie uitleg te kunnen geven aan zijn omgeving en andere gezinnen waarin een kindje op komst is, of geboren is met een schisis. En zo is dit prachtige boek: Ik ben anders NOU EN? ontstaan.

Na het lezen van: Ik ben anders NOU EN?
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het boek van Robin echt ontzettend prachtig vind. (en mijn omgeving die het boek ook hebben gelezen, zijn net zo enthousiast). Het boek heeft echt indruk op mij gemaakt. En ik had dan ook gehoopt dat ik dit boek vroeger zelf had gehad om uitleg te geven. Daarom weet ik zeker dat veel gezinnen met een kindje met een schisis en hun omgeving ontzettend veel aan dit boek zullen hebben.

In het boek wordt op een prachtige, eenvoudige en vooral ook interactieve wijze uitgelegd wat het hebben van een schisis betekent voor het kind en zijn omgeving. De tekeningen die gemaakt zijn door: Moniek Tolsma zijn prachtig en realistisch weergeven en sluiten fantastisch mooi aan bij de tekst.

Daarnaast vind ik het mooi dat er in dit boek, op een fijne manier aandacht is voor het vergroten van het zelfvertrouwen. En dat het anders zijn en voelen hierin echt als positief en uniek wordt beschreven.

Het boek van Robin de Grooth – Ik ben anders NOU EN? is te bestellen op: www.ikbenanders.nl

Tevens zijn de boeken: Ik ben anders NOU EN?  in de provincie Groningen ook verkrijgbaar in de bibliotheek. De boeken zijn hier voor leden ook te reserveren op de website: www.https://biblionetgroningen.nl/

 

 

2 Reacties

  1. Thom van Schaik

    Keurig Gozer. Zie je nog met je Pa in Eelde meekomen om te golfen…dapper ventje was je toen al!

    Antwoord
  2. Jannie Bosman

    Heel mooi geschreven het boekje ..ik heb een paar extra gekocht om ook weg te kunnen geven en om de prijs hoef je het niet te laten….

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook: