Wat duurt wachten lang..

‘’ Wat duurt wachten lang’’
Ik heb het over wachten op een operatie. Ik heb zelf maar weinig operaties gehad. Toen ik klein was en in groep 7 zat, kreeg ik de bottransplantatie waarbij er een stukje bot uit mijn heup in mijn mond werd geplaatst. Verder zijn er gelukkig geen operaties nodig geweest!
Nu ik wat ouder ben en merk dat mijn neus wat schever staat en ik er zelf ook last mee heb met ademen, heb ik toch besloten om een neuscorrectie te laten doen en dit verhaal lees je hieronder!

– December 2015 –
Ik heb een afspraak bij het schisisteam in Rotterdam. Hier wordt gekeken of ik nog operaties wil of nodig heb en hoe mijn behandeling verder zal gaan.
Er werd gekeken naar de melktand die ik nog had en er werd besproken dat daar een implantaat voor moest komen.
Ik lag zelf in de tandartsstoel met mijn mond open, omdat de kaakchirurg en de orthodontist moesten kijken naar mijn melktand. Hierdoor kon ik niet reageren op de plastisch chirurg die op dat moment met mijn moeder aan het praten was. De plastisch chirurg vroeg aan mijn moeder of ik het weleens over mijn lip had gehad en of ik er nog iets aan wilde veranderen. Ik heb het daar nooit echt met mijn moeder over gehad en daarom zei mijn moeder dat ze mij nog nooit gehoord heeft over een lipcorrectie. De plastisch chirurg ging er hierdoor vanuit dat ik geen interesse had in een lipcorrectie en is weggegaan zonder het aan mij te vragen. Ik had zelf ook niet echt over een lipcorrectie nagedacht voordat ik naar het schisisteam ging, omdat ik liever geen operaties meer heb en niet echt wist wat ze nog aan mijn lip konden doen. Hier was ik erg benieuwd naar en ik had graag gewild dat de plastisch chirurg mij dit kon vertellen. Ik ben er verder niet meer over begonnen en was van plan later nog een keer een afspraak te maken bij de plastisch chirurg. We zouden dan kunnen kijken wat er nog gedaan zou kunnen worden aan mijn lip, omdat ik nog niet tevreden hiermee ben.
Tijdens de afspraak bij het schisisteam heb ik wel aangegeven dat ik graag een neuscorrectie wil. Dit mocht pas als ik 18 zou zijn en dus moest ik nog 3 maanden wachten.

– 3 maanden later –
Ik had een afspraak bij de KNO-arts en daar werd alles besproken voor mijn neuscorrectie. Ik werd na deze afspraak gelijk doorgestuurd naar de anesthesist. Er werd namelijk aangegeven dat het niet erg lang zou duren voordat deze operatie plaats zou vinden. Bij de anesthesist heb ik gelijk alle formulieren ingevuld voor de operatie en ik hoop dus ook dat de operatie snel achter de rug zou zijn.

– 1 maand later –
Ik heb een afspraak staan bij de KNO-arts en ik weet zelf niet meer waarom ik naar de KNO-arts moest. Wanneer ik binnenkom vraagt de arts zelf ook wat ik eigenlijk kom doen. Het bleek dat ik zelf die afspraak had aangevraagd, maar ik wist er niks van. We hebben het wat over de operatie en hij vraagt of ik nog interesse heb in een lipcorrectie. Ik geef aan dat ik wel graag wil weten wat de plastisch chirurg nog zou kunnen doen aan mijn lip en ik word gelijk doorgestuurd naar de plastisch chirurg. Hier krijg ik foto’s te zien van andere lipcorrecties. Ik ben nog niet erg tevreden over mijn lip en daarom zou ik dit toch graag willen. De plastisch chirurg geeft aan dat ze de lip- en neuscorrectie dan in één operatie kunnen doen. Als ik dan toch al geopereerd word dan maar voor neus en lip. De formulieren voor de operatie worden ingevuld en de wachttijd gaat beginnen.

– Een jaar later –
Ik sta nu dus sinds april 2016 op de wachtlijst voor mijn lip- en neuscorrectie. Dat is nu precies een jaar geleden en ik hoopte dat ik er snel vanaf zou zijn. Ik bel regelmatig naar het ziekenhuis met de vraag of de datum al bekend is. Ik krijg dan de reactie: ”Voor deze maand sta je niet op de planning, misschien volgende maand’’. Ik snap wel dat het langer duurt omdat de plastisch chirurg en de KNO- arts moeten opereren, maar ik hoopte dat het geen jaar zou duren. Heeft iemand hier ervaringen mee en wat hebben jullie eraan gedaan? Ik ben erg benieuwd!

Sharing is caring!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.