Onze schrijvers, mijn vrienden.

Hallo allemaal,

Welkom bij een nieuwe blog. Vandaag schrijf ik over de vriendschappen tussen mij de schrijvers van deze blog. Want ja, we schrijven samen, we beheren een website, we hebben allemaal een schisis maar we zijn meer dan dat. We zijn vrienden.

Onze blog bestaat nu al iets meer dan een jaar.  De blog is iets waar ik super trots op ben maar hoe is dit eigenlijk tot stand gekomen? Ruben was eigenlijk degene die met het idee kwam. Al een lange tijd geleden kwam ik in een chat terecht met jongeren met een Schisis. Ik vond het erg fijn om lotgenootjes te spreken en ik kon het met een paar mensen goed vinden.

Op een dag kwam Ruben met het idee om een blog te beginnen. Hij vroeg in de chat wie het leuk zou vinden om mee te doen. Ruben de Man, Anthea den Dulk, Bibi van de Loo, Claudia Vermeulen en ik vonden dit erg leuk. We maakte een aparte chat aan en kwamen met een plan. Al snel schreven we allemaal een introductie blog en tot op de dag van vandaag doen we ons best om elke week een nieuwe blog voor jullie klaar te hebben staan. Vandaag wil ik het eigenlijk niet niet hebben over Schisis of over onze blog. Vandaag wil ik het hebben over deze vier geweldige mensen. Veel leesplezier!

 

Ik ga beginnen met de enige man en de oudste van de groep, Ruben de Man. Met Ruben heb ik sinds de chat die een paar jaar geleden is opgezet veel contact gehad. Ook in het half jaartje dat ik naar Amerika ging sprak ik hem elke week. Ruben is echt een heel goed persoon. Hij kan erg goed luisteren en hij helpt me regelmatig met dilemma’s. Ook al zei hij dat ik voor jongensadvies toch beter kan gaan naar Anthea (zijn vriendin). Maar daar vertel ik zo wat meer over haha. Ruben is erg gemotiveerd, als hij iets wil dan gaat hij er 100% voor, net als voor deze blog en dat waardeer ik heel erg aan hem. Ik vind het enorm fijn dat we een goede band hebben. Hij voelt voor mij een beetje als een grote broer, bij wie ik altijd terecht kan. Als ik blij ben dan is hij blij voor me en als ik verdrietig ben dan is hij er voor me. Op dit moment heeft hij een relatie met Anthea. Ik ben super blij voor ze. Ik vind het fijn om ze zo gelukkig te zien en door deze relatie spreek ik Anthea ook heel erg veel. Meer dan voorheen eigenlijk. Dus Anthea, nu ben jij aan de beurt.

 

Anthie. Voordat we de blog hadden had ik eigenlijk niet echt zoveel met haar. Ik sprak haar eigenlijk helemaal nooit, maar man, wat heb ik er spijt van dat ik niet eerder heb gezien hoe super leuke meid ze is. Anthea en ik zijn op bepaalde gebieden heel erg hetzelfde. We houden allebei erg veel van feesten, festivals en ‘soms’ een wijntje vinden we ook niet verkeerd. Anthea is ook echt goed in het geven van advies. Door Ruben ben ik eigenlijk doorverwezen naar Anthea omdat Ruben mijn meidenproblemen niet meer aankon. (Wat ik begrijp hoor Ruub, haha). Ik vertrouw Anthea helemaal en ik deel ook erg veel met haar. Om de zoveel tijd bellen we ook en dan vertellen we elkaar even hoe het leven gaat en dan kan het gesprek ook wel even duren. Anthea is een erg slimme meid en ze neemt haar studie en vrienden erg serieus. Maar met Anthea kun je ook echt heel erg veel lol hebben. Zo zijn we elkaar tegengekomen bij het festival Rebirth. Zelfs daar stond ze voor me klaar en hebben we een leuke dag gehad!

 

Dan gaan we nu naar Claudia. Met Clau had ik op het begin ook nog niet zoveel contact. Dat is pas steeds meer geworden sinds de blog en sinds we elkaar hebben ontmoet bij de BOSK Schisisdag. Claudia is echt een hele leuke en lieve meid. Ik heb Clau nu al een paar keer gezien, de laatste keer was zelfs deze week nog. We stonden toen op de set van een tv programma (Maar dat vertel ik jullie in een andere blog.) Daarna zijn we samen nog gaan lunchen en dat was super gezellig. Met Claudia kun je ook echt over alles en nog wat praten en na uren nog niet zijn uitgepraat. Clau is ook een echte doorzetter. Ze heeft pas nog een operatie gehad en ik vind het erg knap hoe sterk zij zich daar doorheen heeft geslagen. Ik heb erg veel respect voor Claudia en ik ben erg blij dat ik haar heb leren kennen! Jullie kunnen haar blog over haar operatie ook lezen op deze site.

 

En dan gaan we door naar Bibi. Tja, als ik mijn vriendschap met Bibi op papier moest zetten dan ben ik volgend jaar nog niet klaar dus ik probeer het zo kort mogelijk te houden. Bieb, ook wel mijn wandelende survival gids genoemd. Bibi en ik leerde elkaar rond 2010 kennen. We konden het al meteen erg goed vinden, maar het contact verwaterde al snel. Na een paar jaar pakte we dat gelukkig weer op en nu zijn we super goed bevriend. We hebben veel meegemaakt samen. Toen ik naar Amerika ging toen was ik zo bang dat het contact met mijn vrienden zou verwateren maar bij Bibi gebeurde dat echt totaal niet. Bieb was degene die me dagelijks een berichtje stuurde met hoe het ging of wat ik had gedaan die dag. Als je een probleem hebt is Bibi niet dat meisje dat zegt: ‘Boeie’. Maar van Bibi krijg ik een boek vol met advies en tips. Wat ik ook zo leuk vind aan Bibi is dat ze zo echt is. Ze is zo lief, grappig en ze zorgt heel erg goed voor andere mensen. Ik vind dat ik echt geluk heb met een vriendin zoals haar. Ze is er echt altijd voor me dat is natuurlijk ook wederzijds. Afgelopen week heeft Bibi de kaakoperatie gehad. De operatie die ik 2 jaar geleden heb gehad. Ik vond het super fijn dat ze de kans kreeg om dit te doen maar toen het bijna zo ver was kreeg ik wel een verschrikkelijk onderbuik gevoel. Ik was zo zenuwachtig! Gelukkig is het allemaal goed gegaan en ben ik de volgende dag al op bezoek geweest. Bibi is zo positief en dat is ze echt altijd al geweest. Bibi en ik hebben ook al veel projecten gedaan. Zo hebben we Jan-jaap van der Wal geïnterviewd, op de BOSK schisisdag gesproken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bieb en ik zijn op dit moment ook bezig met een project, waarvan we hopen dat dit erg groot gaat worden en waar we nog wel even mee bezig zijn maar daar ga ik nog niks over loslaten. Ik ben zo blij dat ik Bibi heb leren kennen en dat geld eigenlijk voor al mijn vrienden met een schisis. Als ik geen schisis had, had ik ze ook nooit leren kennen en dat zou het voor mij echt niet waard zijn. Dan maar een ander gezicht met vrienden aan mijn zijde!

Ik hoop dat degene die deze blog lezen zich realiseren dat als ze een blog van ons lezen, niet alleen denken dat het een blog is van ‘iemand met schisis’. Maar dat ze een blog lezen van Ruben, Anthea, Claudia en Bibi die stuk voor stuk fantastische personen zijn.

Sharing is caring!

4 Reactie's
 • Bibi
  Geplaatst op 22:58h, 09 juli Beantwoorden

  Lieve Annie,

  Wat super lief is dit! Ook heel spontaan en leuk geschreven!
  Je mag trots zijn op jezelf!
  Je bent een van de fantastische mensen die ik ken❤️

  Kus Bieb(stuk)

 • Colinda
  Geplaatst op 08:23h, 10 juli Beantwoorden

  Wat een mooie woorden! Als moeder van 2 prachtige kids (met Schisis) maakt mij dit zelfs heel trots…dat er zulke mooie mensen zijn…wist het al wel maar….?
  Dank jullie voor eensgezinsheid…en het uitdragen van mooie ‘gevoelskwesties’!
  Liefs…..

 • Marleen
  Geplaatst op 08:52h, 10 juli Beantwoorden

  Prachtig stuk Anne!

 • Maritt
  Geplaatst op 09:41h, 10 juli Beantwoorden

  Aahhh wat een liefde! ♥️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.