Wat is schoonheid?

Hallo allemaal,

Welkom weer bij een nieuwe blog! Vandaag ga ik het met jullie hebben over een les die ik heb gehad in Amerika. Ik volgde op de school waar ik zat namelijk het vak ‘American literature’. Dit is een vak waar ik leerde over de Engelse literatuur. We lazen boeken of we moesten een tekst ontleden. Van die typische dingen die je ook doet in je lessen Nederlands en Engels. Niet echt spectaculair, als je het mij vraagt. Maar de les waar ik het nu met jullie over wil hebben was veel te interessant om er geen blog over te schrijven. Namelijk over het onderwerp ‘beauty’. Hier zijn verschillende meningen over, is beauty objectief of subjectief? Ik vind het erg interessant om hierover na te denken en ook ik heb er natuurlijk een mening over. Natuurlijk hoef je het niet eens te zijn met wat ik zeg maar ik ben wel erg nieuwsgierig wat jullie vinden over dit onderwerp. Is schoonheid objectief of subjectief? Gaat schoonheid om het innerlijk of uiterlijk? En het allerbelangrijkste, wat betekent schoonheid voor jou?

Ik kwam de klas binnen en het woord ‘beauty’ stond met koeienletters op het bord geschreven. Dit betekent schoonheid. De leraar vroeg aan ons of wij onze definitie van dit woord op papier wilde zetten. Dit vond ik erg moeilijk, hoe zit het met jullie? Denk eens na over wat schoonheid voor jullie betekent. Jullie definitie voor ‘beauty’. Ik moest hier echt wel over nadenken, maar waarom?

Nadat wij onze eigen definities hadden opgeschreven wilde de leraar dat we er een paar zouden voorlezen. Ongeveer vijf klasgenoten lazen hun definitie hardop. De dingen die ik hoorde waren erg mooi. Zoals; Schoonheid is jezelf durven zijn, schoonheid is een mooi innerlijk hebben. Iedereen las wel iets voor wat met het innerlijk te maken had. Zo hoorde ik niemand zeggen: Schoonheid gaat om het uiterlijk, schoonheid gaat om het perfecte lichaam hebben en veel make-up dragen.

Uiteindelijk hadden we als klas, verschillende definities opgeschreven waardoor onze leraar zei; ‘Misschien kan Google ons helpen om de juiste definitie te vinden’ Mijn docent startte Google afbeeldingen op en ik voelde de bui al hangen. Hij typte het woord ‘beauty’ in en ondanks ik het had zien aankomen schrok ik van het resultaat. We scrolde door de zoekresultaten. Jullie zouden dit ook eens moeten proberen. Komt dit overeen met het antwoord op de vraag die ik jullie net heb gesteld? Dit vroeg de leraar ook aan ons.

Na acht pagina’s met resultaten is het enige wat we nog steeds zagen, dunne modellen met een heleboel make-up. Dat vind ik jammer. Is dit nou wat wij schoonheid vinden in deze tijd? Gaat het tegenwoordig alleen maar om het uiterlijk? Ik ben benieuwd wat de antwoorden zijn op deze vragen.

Ik vind persoonlijk dat je mooi bent als je andere respecteert zoals ze zijn. Ik vind dat iedereen zichzelf mag durven zijn. Iedereen is belangrijk. Dik, dun, bril, geen bril, groot, klein, schisis of geen schisis. Wat maakt het uit? De reden dat ik deze blog heb geschreven is omdat ik mensen aan het denken wil zetten. Heeft onze Google afbeeldingen gelijk? Is dit wat we willen? Kunnen we dit veranderen?

Schoonheid is niet objectief als je het mij vraagt. Iedereen vindt iets anders en iedereen is anders Dat maakt ons mens, dat maakt ons uniek en dat maakt iedereen voor mij een ‘beauty’.

 

 

 

 

 

1 Reactie

  1. Colinda

    De definitie van Schoonheid is voor ieder verschillend maar Schoonheid is voor mij een goed karakter en lief zijn voor mens en dier…uiterlijk is betrekkelijk! 😉
    Maar goed..het is inderdaad lastig te omschrijven…?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook: